Докато в голяма част от Европа продължава студеното време, производителите

...
Докато в голяма част от Европа продължава студеното време, производителите
Коментари Харесай

Климатичен шок: Студ обхвана части от Западна Европа

Докато в огромна част от Европа продължава студеното време, производителите на плодове са все по-загрижени за лятната годишна продукция. От средата на април в Хърватия и други балкански страни температурите се намалиха от съвсем рекордно високи до несезонно ниски, което докара до сняг и лед в огромна част от района.
Беше доста топло, един ден даже имахме температури до 30 градуса, а по-късно внезапно паднаха под нулата. Плодовете са унищожени, всичко свърши, в случай че останат някакви ябълки, ще е добре.
Франьо Црънкович, хърватски овощар

В Холандия фермерите остроумно пръскат с вода пъпките на овощните си дървета. Когато те замръзнат, тя в действителност защищава пъпките, а когато ледът се разтопи, се отделя топлота, която предотвратява сериозното им увреждане.
По клоните към този момент се е образувал лед, а също и по плодовете. Виждате цветето, а под него е плодът, който е обгърнат в лед. Този пласт лед обезпечава известна изолираност и скрита топлота. Тази топлота поддържа температурата на плода малко над нулата.
Йоост ван Дипен, овощар

На огромна надморска височина в няколко страни, като да вземем за пример, в Австрия, изобилните снеговалежи са предизвикателство за водачите и те са принудени да преминат още веднъж на зимни гуми. Синоптиците предвиждат, че рисковите условия ще продължат и през идната седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР