Докато в България пазарът на нови автомобили расте, то в

...
Докато в България пазарът на нови автомобили расте, то в
Коментари Харесай

Спад на продажбите на нови коли в Европа, при нас обаче е обратното

 Докато в България пазарът на нови коли пораства, то в останалата част на Европа, търговията на нови коли понижава. С 3,1% са се намалили продажбите на коли в Европейски Съюз за първите шест месеца на 2019 година. Това сочат оповестените през днешния ден данни на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

Малко под 8,2 милиона нови коли са били регистрирани в Европейски Съюз, като продажбите са намалели на всички огромни пазари в Европейски Съюз. Изключение прави единствено Германия, където има растеж от 0,5%.

Само през юни регистрациите на годишна основа са се намалили със 7-8 % до 1,45 милиона автомобила. Според асоциацията това се дължи в огромна степен на негативните календарни фактори. В България продажбите на нови коли през първите шест месеца на годината са се нараснали с 1,3 % до 18 323 автомобила по отношение на 18 082 автомобила през същия интервал на предходната година.

Регистрациите през юни са се намалили с 9,2 % до 3255 автомобила по отношение на 3586 през юни 2018 година. Лидер на пазара на Европейски Съюз за нови коли за януари-юни е Фолксваген (Volkswagen) с 24-процентов дял от продажбите, който е съвсем неизменен по отношение на каузи от 24,5 %, които немският тръст е имал през същия интервал на предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР