Докато управляващите на страната обсъждаха дали да поискат негов импийчмънт,

...
Докато управляващите на страната обсъждаха дали да поискат негов импийчмънт,
Коментари Харесай

Докато обсъждат негов импийчмънт, Радев награди Христо Димитров

Докато ръководещите на страната обсъждаха дали да изискат негов импийчмънт, президентът удостои с почетен знак на Президента Христо Димитров, живописен началник, продуцент и хореограф на Национален фолклорен отбор " Българе.
Причината са неговите заслуги за популяризирането на българското фолклорно изкуство.
" Има хора, за които България, българщината, българският фолклор и историческа памет са не просто идея, а смисъл и метод на живот, съобщи президентът на церемонията, провела се в Гербова зала на „ Дондуков “ 2.
В словото си Румен Радев уточни още, че милиони са хората, които ценят и обичат българския фолклор, а хиляди са призваните да придвижват българската историческа памет, танцови и музикални обичаи и да ги предават на идващото потомство.
Според него измежду многоликото голям брой от персони и организации блестящо място заема името на Христо Димитров и неговата „ рожба “ Национален фолклорен отбор „ Българе “. „ Вашият публичен престиж е израз на безпределната ви безрезервност на тази идея, висок професионализъм и персонална родолюбива посветеност “, акцентира президентът.
Като доказателство за нестихващата креативна сила на ансамбъла президентът открои извършените над 1500 концерта у нас и в чужбина, възторжената аудитория и изправените на крайници зали. Румен Радев съобщи, че Христо Димитров и неговият екип съумяват да създадат и невъзможното, с цел да увлекат, развълнуват и допрян хора, които даже не са чували за страна ни.
„ С вашите концерти и постановки успявате да обедините българите към магията, силата и силата на нашите обичаи и фолклор. Всички българи, обединени дружно в името на една единена духовно България, в това е и нашата мощ “, сподели още в словото си президентът.
„ Не си припомням в историята на отбор „ Българе “ да сме имали по-добро отношение на президентската институция към това, което вършим “, съобщи Христо Димитров и благодари за високото отличие и оказаната чест.
Пред президента Румен Радев и гостите на церемонията той даде обещание, че ще посвети живота си на идеята България и със своя екип ще продължат да поставят старания, с цел да разпространяват, запазят и предават българския фолклор и обичаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР