Докато управляващи, опозиция, синдикати и протестиращи разгорещено коментираха с противоречива

...
Докато управляващи, опозиция, синдикати и протестиращи разгорещено коментираха с противоречива
Коментари Харесай

Ето какво си казаха политици и енергетици на прословутата среща

Докато ръководещи, съпротива, синдикати и протестиращи развълнувано разясниха с спорна информация какво тъкмо се е случило на прословутата среща на енергетиците с властта, Министерски съвет разгласява цялостен запис от диалозите във вторник. 

Акад. Николай Денков се срещна представители на енергетиците и миньорите, които стачкуваха 5 дни. Затворени бяха основни точки за придвижване в Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия " и Проходът на Републиката.

Протестиращите желаеха до 2030 година мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и всички проекти да бъдат ясно написани в документ от държавното управление. Другото им искане беше, откакто проектите за обективен преход се внесат в Европейската комисия, да се организира необятно публично разискване.

След срещата Денков съобщи, че има крайно съглашение, което е подписано от главните участници в полемиката. А в сряда и парламентът одобри съглашението от 7 точки, което бе подписано сред държавното управление и синдикатите. То мина и през енергийна комисия, където също бе подкрепено от депутатите.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР