Докато у нас все още вървят спорове какво точно и

...
Докато у нас все още вървят спорове какво точно и
Коментари Харесай

Ново 20: Номерът на колата издава автоапашите

Докато у нас към момента вървят разногласия какво тъкмо и какви букви и знаци да има върху номерата на колите, по света стартира тестването на цифрови регистрационни номера. Умните табели на колите към този момент се тестват в Дубай, заяви локалното списание Khaleej Times, като се базира на информация от пътнотранспортната организация (RTA) на емирството. 

Tag to Connect, както се назовават новите номера, представляват смарт екран, който ще размени елементарните железни табели. За разлика от общоприетите, те ще дават куп спомагателна информация за водачите и останалите участници в придвижването.

Дигиталните регистрационни номера ще улеснят полицията и избавителните екипи посредством GPS и разнообразни датчици, с цел да открият неотложно транспортното средство при положение на произшествие или кражба. Дори е планувано, в случай че колата бъде открадната, при подаване на сигнал върху номера автоматизирано да светва червен надпис ОТКРАДНАТА, който да се набива на очи от пръв взор. 

Умните номера ще оферират още куп екстри. Те ще могат да проучват обстановката на трафика и да споделят с останалите транспортни средства на пътя. Чрез тях ще се получава информация за изменени условия в трафика, тапи, произшествия или идни рискови места по трасето.

Освен това те може да бъдат свързани с банковата сметка на водача и да обработват автоматизирано таксите за паркиране или пътни такси по автомагистралите. 

Тестовете на новите цифрови номера в Дубай към този момент са почнали, а първите систематизирани резултати от тях се чака да бъдат оповестени до края на годината.

Още в средата на януари сходна опция за регистрация на автомобила пусна и  компанията Reviver Auto в Калифорния, откакто получи позволение за това от щатските управляващи. Скоро такъв проект с цифрови табели стартира и в щата Аризона.

Цифровият регистрационен номер RPlate Pro, показан на Детройтския автосалон, може да изписва както обичайни комбинации от букви и цифри, по този начин и свободни текстове, утвърдени от Департамента по регистрация на автомобилния превоз. Настройките се правят през уеб-базиран интерфейс.

Дигиталните табели оферират и други благоприятни условия - като автоматизирано продължение на регистрацията, лъчение на рекламни известия, информация за обезщетен паркинг, застраховка и нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР