Докато тези дни всички следим напрегнато конфликта между държавата, в

...
Докато тези дни всички следим напрегнато конфликта между държавата, в
Коментари Харесай

Велислава Дърева за novini.bg: Нинова трябва да бъде изключена от БСП за цялостен „принос” в съсипията на партията

Докато тези дни всички следим с напрежение спора сред страната, в лицето на МК, и шефа на частния вестник „ Труд” Петьо Блъсков, който в захлас рецитира „ Няма да платим, няма да платим...”, една медия приета за „ ковачница на професионализма” като „ Дума”, в действителност е застрашена от диктат и принуда. Тревожен сигнал за протичащото се във вестника, основан от Стефан Продев, пратиха публицистите до Съюз на българските журналисти, в който настояват, че редакцията им е покосена от „ саблен удар” и за шеф там насила им е пратена журналистка, без да бъде утвърдена от Народно събрание, каквито са разпоредбите, открити в и „ Дума”. Какво се случва във флагмана на соцпартия „ Дума”, и в „ Труд”? Потърсих за коментар един от моралните стожери на публицистиката у нас, дисидентката, обичаната от всичките си сътрудници Велислава Дърева. Тя надали се нуждае от показване, само че въпреки всичко да напомним - Велислава е журналист, кинодокументалист, един от ревностните откриватели е на делото на Васил Левски. В момента тя е политически наблюдаващ на в.”Дума”.



Със Стефан Данаилов по времето, когато той беше министър на културата

Това не е първото посягане върху вестник „ Дума” през последните 5 години. Преди 3 година беше доведено от Британските лимити едно лице за гл.редактор, единствено тъй като във вестника бе оповестена фотография, на която се разпозна изтъкнат кадър на партията – Кирил Добрев. Тогава напълно инцидентно разкрихме, че изпраща млади социалисти на образование в противозаконния частен институт на проф. Антоанета Христова. И основната редакторка Таня Генева беше наритана. В резултат за 6 месеца тиражът на вестника се срина на половина.



Но да се върнем към сегашната обстановка. Едно изречение, в един коментар на зам.-главния редактор Георги Георгиев, провокира надали не същински „ земетръс” на „ Позитано” 20 - че не може да се бяга до безконечност от присъствено съвещание на Народно събрание. Вяра Емилова и Атанас Зафиров доведоха в редакцията Нора Стоичкова за наш зам.-главен редактор. Прочее, Нора Стоичкова е работила в „ Демокрация”, в малкия екран на „ Атака”, в „ Уикенд”, била е ПР на дирекция на полицията, на Комисия за защита на конкуренцията, на Агенцията по приватизацията, а през 2010 е измежду учредителите на „ Института за коренен капитализъм” ведно с Калин Манолов и Антон Тодоров. Сега води предаване в БСТВ.

През юли-август в точка „ разни” Националният съвет смъкна основния редактор Ивелин Николов и на негово място сложи Боян Ангелов, който и досега не е назначен. Досега нямаме основен редактор, само че имаме 3-ма заместници! И внезапно ни конфигурират още един зам.-главен, титулуван като първи. Обясниха, че „ по този начин повече не може”. Какво тъкмо не може?! Казаха, че щяло било да има оптимизация във вестника. На въпроса какво схващат под оптимизация, дадоха отговор ехидно „ Ще видите!”.

Някои хора не могат да проумеят, тъй като не е в техните интелектуални благоприятни условия, че „ Дума” не е партиен стенлист, не се занимава с дитирамбене на съответния партиен водач или вождеса.

Това е вестник на лявата концепция, която е доста по-голяма от всички леви партии, взети дружно. Виждали сме какво ли не, само че такова безобразно, необразовано отношение към вестника, до момента не бяхме виждали. Истината е, че на нас ни се изпраща един гаулайтер, надзорник, който да следи, дебне и души зад всеки ред да няма врагове с партийни билети, които да подлагат на критика вождесата. Това, несъмнено, провокира и смях, и яд в редакцията. В „ Дума” в никакъв случай не е имало цензура. И всевъзможен опит за диктат няма да бъде позволен.

Неграмотността не върви по гората, а по хората и изключително по партийните централи. Та по тази причина ще би трябвало да им обясняваме на необразованите какво е вестник „ Дума”.



Отношението към нашия вестник е като огледало, отразяващо положението на. Вече 5 години партията се води от един непознат за нея и за лявата концепция човек.

бе доведена до цялостен разпад. Ще напомня, че в 44-то Народно събрание имахме 80 депутати, за които гласоподаваха близо 980 000 българи. Днес имаме 26 депутати и минус 700 000 гласа. И този провал не може да бъде обезщетен с диктат върху вестник „ Дума”. Няма по какъв начин да стане. Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за носи отговорност за всичко това.

Ако преди 5 години някой ми беше споделил, че един инцидентен човек, натресен на, може да съсипе 130-годишна партия, аз нямаше да допускам. Авторитарното ръководство на Нинова и нейните подопечни подмени като хрумвания, идеология, същина, правила и процедура. В господстват деидеологизация и деинтелектуализация. Бяха разрушени голям брой общински организации. Всеки социалист с сериозна мисъл е разгласен за зложелател с партиен билет. Никога идейните придвижвания не са били наричани „ вътрешна опозиция”. На всичкото от горната страна Нинова намерено саботира преизбирането на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и Илиана Йотова! Всеки, който пристигна след Нинова, ще се изправи пред руините на. Целокупната българска десница може единствено да мечтае за подобен резултат.



Нинова е царкиня на подправените разграничителни линии. Тя прокара безчет такива линии в самата партия и я разпарчетоса на дребни късчета, на трохички, и ги опълчи. Сега, при съставянето на държавно управление, отново работи по този начин, като вкарва Истанбулска спогодба, Македония и така нататък. По въпроса за РСМ има явен и цялостен публичен консенсус. За Истанбулската спогодба има решение на Конституционен съд. Какво разделяне?!

Има същински „ червени линии” в тези договаряния – обществена политика, данъчна политика и други Но Нинова ги прекрачи, до момента в който загалавичква обществото с подправени разделения.

Затова ние от идейното обединяване „ Социализъм 21 век” настояваме да има присъствено съвещание на Народно събрание, с цел да обсъдим въпросите:

Какво става с съдружното съглашение, какво тъкмо написа в него и с каква политика се ангажира? Защото Нинова търгува с името на партията за своето лично и на нейните доближени устрояване във властта. Това не е политика на. Едва ли не цялата страна се занимава какъв пост да получи Нинова, че да миряса.

Дефакто от 16 ноември, когато Нинова подаде оставка, няма ръководител. В какво качество тя води договаряния? Насроченият пленум беше анулиран с есемес от деловодството. Нинова бяга под паника от експлицитното условие по Устав да бъде определен вр.и.д. Тя не е кралица, с цел да показва кой да я наследи! Освен това аз съм безапелационен съперник на така наречен „ директен избор”, който е лъжливо либерален, тъй като слага ръководителя над цялата партия и му дава безконтролна власт. В Устава на, натрапен от Нинова има юридически и политически парадокс – Конгресът няма право да избере ръководител, само че има право да разпусне партията! Впрочем, до момента в който не се свика Народно събрание, не може да излъчи и свои министри, ще се забави съставянето на кабинет, а всичко това е чутовно безконтролно. Така Нинова рекетира и другите три партии в обединението, и президента.

За бруталния диктат над вестника „ Дума”, който би трябвало неотложно да бъде кръстосан. Ние сме хора, правилни на концепцията и работим против оскъдни пари. Наричаме се „ думаджии”, но Нинова не знае какво е това. Нито пък са й ясни понятия като „ независимост на словото”.



В този подтекст е добре да се знае, че театрото с „ Труд” няма нищо общо нито с професионализма, нито със независимост на словото. По времето на, редакцията им е настанена в пространства, които са държавна благосъстоятелност против символичния наем от 5 лева на кв.м. Въпреки предизвестията от страна на МК, те отхвърлят да заплащат и се пробват да извиват ръце. Блъсков спекулира по противен и непоносим метод с висша полезност - свободното слово, до момента в който в действителност се възползва от т.нар.”змийски фондове”, известни още от времето на Бисмарк и Стамболов.

Това представление, което „ Труд” и устройват, е трагикомично.

Точно като държанието на Нинова – един партиен ръководител в оставка, на който цялата страна надали не му търси място под слънцето! Ту желае да е ръководител на Народно събрание, но с 26 депутати, е невероятно. Ту упорства да е силов вицепремиер, единствено и единствено да не е и така нататък Държавата не е длъжна да й търси пост във властта. Прочее, времето за оставки мина. Аз не й желая оставката, а да бъде изключена от за повсеместен „ принос” в съсипията на партията. И още веднъж ще я прикани: Корнелия, затвори вратата на „ Позитано” 20 от външната страна!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР