Докато течеше протестът пред сградата на МВР в Тирана, премиерът

...
Докато течеше протестът пред сградата на МВР в Тирана, премиерът
Коментари Харесай

Албанският вътрешен министър подаде оставка

Докато течеше митингът пред постройката на Министерство на вътрешните работи в Тирана, министър председателят на Албания Еди Рама направи видеообръщение, в което помоли за опрощение родителите на убития Клодиан Раша.
Той заяви, че министърът на вътрешните работи Сандер Лашай по морални аргументи, съобщи БГНЕС.
 Европейски Съюз 2020: Твърде доста проблеми, даже за Меркел Европейски Съюз 2020: Твърде доста проблеми, даже за Меркел
През по-голямата част от последното десетилетие и половина Европейски Съюз нормално можеше да разчита на немския канцлер Ангела Меркел да се прочие..
Лашай му е съобщил за оставката, до момента в който министър председателят е бил още в Съединени американски щати, а през днешния ден е провел и персонална среща с него.
Полицай простреля 25-годишния Клодиан Раша в Тирана, който е нарушил карантинните ограничения и е отказал да се подчини на полицейско предписание.
Това провокира вълна от неодобрение и през днешния ден пред постройката на Министерство на вътрешните работи се събраха протестиращи с искане за оставка на министъра Сандер Лашай. Стигна се и до конфликти със силите на реда в центъра на Тирана, като най-малко 8 служители на реда и двама протестиращи са били ранени.
Премиерът Еди Рама се върна незабавно в страната от визитата си в Съединени американски щати, където отиде, с цел да контракти ваксини против ковид за Албания.
 Парти в Албания докара санкции на президентската двойка, на кмет и на шестима служители на реда, които са бездействали Парти в Албания докара санкции на президентската двойка, на кмет и на шестима служители на реда, които са бездействали
Президентът на Албания Илир Мета и брачната половинка му Моника Крюемади са санкционирани поради нарушаване на възбраната за събиране на повече от 10 ду...
Според Рама,, а не предписание в държанието на полицията, която е призвана да пази жителите.
Полицаят, прострелял Раша, е предаден в ръцете на правораздаването, което би трябвало да се произнесе.
След като се върна от Вашингтон, Рама посети фамилията на убития, с цел да изрази съболезнованията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР