Докато театрите, клубовете и концертните зали са затворили врати, и

...
Докато театрите, клубовете и концертните зали са затворили врати, и
Коментари Харесай

Звездите, които станаха доброволци - slava.bg

Докато театрите, клубовете и концертните зали са затворили порти, и българските звезди са краткотрайно "безработни ", част от тях взеха решение да вложат силите си в помощ в битката с ковид.

Тони Димотрова беше първата звезда, която се отзова като доброволец в битката с ковид. Още на 15 март тя се включи в акцията на община Бургас, откъдето е родом, и оказва помощ като дава отговор на парещ телефон. Линията е за поръчка на хранителни артикули от първа нужда и медикаменти на хора, които не могат сами да си ги доставят. Услугата е в поддръжка на възрастни, самотни и заболели хора.

“Сега не е време за песни, а да си оказваме помощ. Важно е да оказваме помощ. Животът е прелестно място и с цел да останем по-дълго в него, би трябвало да си останем известно време у дома ", сподели още тогава изпълнителката на „ Ах, морето “. Припомняме, че това напълно не е първата самодейност на Тони Димитрова. Преди близо 6 години певицата запретна ръкави, постави гумени ботуши и отиде в наводнения град Мизия. Там, дружно с още 13 доброволци и локалните поданици, копа и чисти тинята от естественото злополучие.

Като доброволец към общината, само че Столичната, се записа и писателят Калин Терзийски. Той предприе благородния ход ден преди рождения си ден на 22 март. И макар че обществено показва опозиционното си мнение против част от ограниченията, подхванати у нас, както и подозрението си в „ изключително огромна операция “, той призна, че през цялото време е търсил способи да оказва помощ и с помощта на кмета Йорданка Фандъкова е намерил вярното място.

Най-вероятно той ще включи в деяние качествата си на психиатър, каквато в действителност е специалността му. Той е практикувал до 2000 година във втората по величина психиатрична болница у нас – тази в Курило, до 2000 година Преди това е бил и здравна сестра.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР