Докато търсенето на говорител продължава, някои републиканци в Камарата на

...
Докато търсенето на говорител продължава, някои републиканци в Камарата на
Коментари Харесай

Очертава се несигурност относно бъдещата помощ за Украйна и Израел, докато драмата с говорителите продължава

Докато търсенето на представител продължава, някои републиканци в Камарата на представителите към този момент хвърлят подозрения по отношение на бъдещето на спомагателната молба за сигурност на администрацията на стойност 105 милиарда $ за помощ за Украйна, Израел, южната граница и Тайван, главен проблем, с който всеки предстоящ представител ще би трябвало да се бори с.

Редица редови републиканци в Камарата на представителите дадоха да се разбере, че настояването на администрацията няма да оцелее в тяхната камара без промени и доста републиканци в Камарата към този момент споделиха, че спомагателното финансиране за сигурността на границите не е задоволително без преразглеждане на политиката, което евентуално би било алена линия за доста демократи в Сената.

„ Това е пъклен не. И никой от GOP в Камарата не би трябвало да го поддържа. Това е неуместно, неплатено, неефективно и рисково “, написа представителят Чип Рой от Тексас в X по отношение на спомагателното искане.

Други републиканци, които поддържат елементи от настояването, разкритикуваха администрацията, че се пробва да обвърже финансирането на Израел с финансирането за Украйна, която през последните месеци получи все по-голяма поддръжка.

„ Израел заслужава да организира диалог, който да е отдаден на тях тъкмо в този момент “, сподели републиканецът Майк Гарсия от Калифорния, разпоредник на средства за защита, пред CNN. „ Трябва да прекратим финансирането на Украйна и би трябвало да отдадем на израелските сътрудници уважението, което заслужават. “

Дори тези, които са подкрепили помощта за Украйна и са дали обещание да я поддържат в бъдеще, желаят да схванат за какво администрацията желае толкоз доста.

„ Изглежда доста “, сподели конгресменът Дон Бейкън от Небраска. „ Бих желал да видя пробива на потребностите. Искам да го поддържа, само че това наподобява като доста пари.

Има необятна двупартийна поддръжка за Украйна, само че финансирането на военните старания там се трансформира в точка на възпламеняване за консерваторите и проблем, който евентуално ще изтезава предстоящ представител тъкмо както някогашния ръководител Кевин Маккарти. Искането на администрацията включва повече от 60 милиарда $ помощ за Украйна с над 14 милиарда $ за Израел. Израелското финансиране евентуално ще се придвижи бързо в Камарата, само че е доста евентуално бъдещият представител да отдели настояванията, тъй че те да бъдат гласувани самостоятелно.

Опънато въже, което всеки предстоящ оратор ще върви е, че републиканската конференция е разграничена по отношение на изпращането на спомагателна помощ за Украйна. От една страна, хардлайнерите се подиграваха на Маккарти за поддръжката му за страната при започване на войната и Маккарти остана обществено неангажиран по отношение на представянето на предстоящ пакет от помощи. Но има някои членове, за които поддръжката на Украйна е значителен въпрос.

„ Подкрепям Украйна и Израел. Мисля, че би трябвало да създадем и двете “, сподели конгресменът Брайън Фицпатрик от Пенсилвания. „ Мисля, че би трябвало да създадем всичко, което ще докара и двамата до финалната линия, каквато и тактика да работи най-добре. Не желая да задържа едното за другото. Подкрепям и двете. ”

До този миг спомагателното искане беше засенчено от безредно търсене на представител на Камарата, само че може да попадне на фокус скоро, защото Сенатът се приготвя бързо да одобри настояването.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър даде да се разбере, че се надява да одобри спомагателното искане допустимо най-скоро.

„ Това законодателство е прекомерно значимо, с цел да чакаме Камарата да позволи хаоса. Демократите в Сената ще се придвижат експедитивно по това искане и се надяваме, че нашите сътрудници републиканци от другата страна на пътеката ще се причислят към нас, с цел да предоставим това по този начин належащо финансиране “, сподели Шумър.

Комитетът по бюджетните заеми на Сената е насрочил чуване за 31 октомври, с цел да прегледа настояването и ще изслуша държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин, които се чака да свидетелстват и да обосноват за какво парите са нужни.

Но Камарата не може да стартира да преглежда законодателството в залата под каквато и да е форма, до момента в който не бъде определен представител.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР