Докато търкат наровете на следствения арест с обвинения за източване

...
Докато търкат наровете на следствения арест с обвинения за източване
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител продава къщата на Баневи

Докато търкат наровете на следствения арест с обвинявания за източване на 1 млрд.лв. от банкрутиралия цех "Полимери ", семейство Николай и Евгения Баневи са напът да изгубят и парвенюшкия си дворец в квартал "Бояна ".

Грандоманският парцел е ситуиран на терен от 11 486 кв. м, а къщата, станала известна с позлатената си тоалетна във формата на престол е със застроена повърхност от 2869 кв. метра. По документи тя е благосъстоятелност на записаното като едноличното сдружение с лимитирана отговорност "Партнърс Комерс ", чийто собственик е офшорката от Сейшелските острови "Юниуърлд Инкорпорейтид ", а неин шеф е Николай Банев.

Публичният търг е разгласен от частния правосъден реализатор Милен Бъзински на съображение на публикуван изпълнителен лист поради дълг към едноличната компания "М. ПЛОД.Б " на Бисер Благоев. Стана ясно, че изпълнителният лист е публикуван от Софийския градски съд през предходната година за присъдено от арбитражния съд за търговски и потребителски разногласия взимане в размер на 102 хиляди лв..

От известието излиза наяве, че ще бъде продадена единствено постройката - без терена. Тя се състои от двуетажно жилище и басейн, свързани с топла връзка. В сутерена с изключение на сервизните пространства има и билярдна зала, три склада и други. Разполага с асансьори, с две стълбища, има по шест независими жилището на етаж и централно предверие. Освен басейна има фитнес и сауна. А покривната тераса е с обща повърхност 3354 кв. метра. Частният правосъден реализатор категорично е подчертал, че парцелът е апортиран в друго сдружение, само че това не е отразено в имотния указател.

Датата на продажбата на парцела е избрана - 23 април, а началната тръжна цена е избрана на 5 788 107 лв.. Дотогава всички мераклии да придобият парцела ще имат право да създадат огледи и да решат дали тя ги удовлетворява.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР