Докато световният автомобилен пазар се разпада, Volkswagen разбива пазара на

...
Докато световният автомобилен пазар се разпада, Volkswagen разбива пазара на
Коментари Харесай

Скоро Tesla може да трябва да се бори за лидерството си на пазара за електромобили

Докато международният авто пазар се разпада, Volkswagen " разрушава " пазара на електрически автомобили, написа Zerohedge.

Изпълнителният шеф на автомобилния производител Херберт Диес съобщи в подкаст, че доста от електрическите транспортни средства на компанията за втората половина на 2020 година са към този момент продадени.

Пазарният дял за електрически автомобили на компанията се е удвоил до съвсем 4% и може да нарасне до 5% или 6% до края на 2020 година благодарение на тласъците и данъчните облекчения, уточни Диес.

Дългосрочна цел на най-големия производител на коли в света е до 2030 година електрическите автомобили да съставляват към 40% от доставките на колоса. А другата цел е компанията да не отстъпва на водача в произвеждане на електрически коли Tesla. Въпреки това Диес изясни, че способността на компанията да покачва бързо софтуерните умения и софтуерните интервенции е по-важна от постигането на предимство в промишлен мащаб.
 Какви начинания за стимулиране на продажбите започва Volkswagen
Какви начинания за стимулиране на продажбите започва Volkswagen

Най-големият производител на коли ще предложи усъвършенствани условия за лизинг и финансиране

Директорът на Volkswagen чака в бъдеще " доста мощна " конкуренция от страна на китайските компании за произвеждане на електрически автомобили и още веднъж прикани държавното управление на Германия за повече стопански тласъци, които да оказват помощ на страната да се освободи от продължителната криза.

Всъщност Volkswagen най-вероятно ще стартира съществено да конкурира Tesla, макар че това не е топ приоритет на управлението, както уточни Диес. В момента съгласно анализатори Model 3 на Tesla е ключът към доминирането поради своята цена и характерности. Но това може да се промени с стартирането на Volkswagen ID.3. Електромобилът ще бъде на цена към 33 000 $, като се чака транспортното средство да се продава в Европа и Англия от средата на актуалната 2020 година. Моделът предлага съвсем сходни характерности като Tesla Model 3. Към момента има данни за над 35 000 авансово поръчки.
 В Германия ще дават до €6000 за закупен електрически автомобил
В Германия ще дават до €6000 за закупен електрически автомобил

Част от сумата ще се отпуска от страната, а другата част - от самите производители

Шефът на продажбите на Volkswagen Юрген Стакман разяснява, че в този момент фокусът на компанията пада върху ID.3. По думите му компанията към този момент е съвсем подготвена за доставки, като се нуждае от още няколко седмици работа върху софтуера " Целият екип работи по тази точка и желаеме да доставим артикул със ужасно качество и в точния момент - това лято ", споделя той.

Volkswagen се стреми да построи 100 000 електрическия автомобил от модела ID.3 през тази година.

По-подробно съпоставяне сред Model 3 на Tesla и Volkswagen ID.3 може да видите във видеото под актуалната обява.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР