Докато световният автомобилен пазар се разпада, Volkswagen разбива пазара на

Докато световният автомобилен пазар се разпада, Volkswagen разбива пазара на ...

Скоро Tesla може да трябва да се бори за лидерството си на пазара за електромобили.


Докато световният автомобилен пазар се разпада, Volkswagen "разбива" пазара на електромобили, пише Zerohedge.

Изпълнителният директор на автомобилния производител Херберт Диес заяви в подкаст, че много от електрическите превозни средства на компанията за втората половина на 2020 година са вече продадени.

Пазарният дял за електромобили на компанията се е удвоил до почти 4% и може да нарасне до 5% или 6% до края на 2020 година с помощта на стимулите и данъчните облекчения, посочи Диес.

Дългосрочна цел на най-големия производител на автомобили в света е до 2030 година електромобилите да представляват около 40% от доставките на гиганта. А другата цел е компанията да не отстъпва на лидера в производство на електрически коли Tesla. Въпреки това Диес обясни, че способността на компанията да повишава бързо технологичните умения и софтуерните операции е по-важна от постигането на превъзходство в индустриален мащаб.
Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen
Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Най-големият производител на автомобили ще предложи подобрени условия за лизинг и финансиране

Директорът на Volkswagen очаква в бъдеще "много силна" конкуренция от страна на китайските фирми за производство на електромобили и отново призова правителството на Германия за повече икономически стимули, които да помогнат на страната да се освободи от продължителната рецесия.

Всъщност Volkswagen най-вероятно ще започне сериозно да конкурира Tesla, въпреки че това не е топ приоритет на ръководството, както посочи Диес. В момента според анализатори Model 3 на Tesla е ключът към доминирането заради своята цена и характеристики. Но това може да се промени с пускането на Volkswagen ID.3. Електромобилът ще бъде на цена около 33 000 долара, като се очаква превозното средство да се продава в Европа и Великобритания от средата на настоящата 2020 година. Моделът предлага почти подобни характеристики като Tesla Model 3. Към момента има данни за над 35 000 предварително поръчки.
В Германия ще дават до €6000 за закупен електромобил
В Германия ще дават до €6000 за закупен електромобил

Част от сумата ще се отпуска от държавата, а другата част - от самите производители

Шефът на продажбите на Volkswagen Юрген Стакман коментира, че сега фокусът на компанията пада върху ID.3. По думите му компанията вече е почти готова за доставки, като се нуждае от още няколко седмици работа върху софтуера "Целият екип работи по тази точка и искаме да доставим продукт със страхотно качество и навреме - това лято", казва той.

Volkswagen се стреми да изгради 100 000 електромобила от модела ID.3 през тази година.

По-подробно сравнение между Model 3 на Tesla и Volkswagen ID.3 може да видите във видеото под настоящата публикация.

Източник: money.bg