Докато световната общественост беше в ступор след авариите в Северен

...
Докато световната общественост беше в ступор след авариите в Северен
Коментари Харесай

Западът намери виновник за взривовете по “Северните потоци”

Докато международната общност беше в ступор след повредите в " Северен поток 2 ", един жизнен коментар в „ Туитър “ на Радек - пардон, Радослав - Сикорски пресече тишината. „ Благодарим ви Съединени американски щати! “ – написаха някогашният министър на защитата и някогашен министър на външните работи на Полша. Той също разгласява февруарско видео, показващо по какъв начин Джо Байдън дава обещание да „ прекъсна „ Северен поток-2 “, в случай че Русия нахлуе в Украйна “.

Изглежда, че е невероятно да го вземем на съществено. Полша, както знаете, е болният човек в Европа. Обикновено не бързат с такива екзотични изявления. Сикорски обаче не е просто пенсиониран политик. Той е един от обичаните домашни любимци на Вашингтон. Вече трийсет години за него се грижи американската му брачна половинка, видна пропагандистка на Демократическата партия на Съединени американски щати Ан Епълбаум. Кой, в случай че не той, знае какво влага в енигматичните си изявления американският президент.

Нещо повече, Байдън никога не беше самичък в оповестяването на нуждата от „ спиране “ на „ Северен поток-2 “. Нашата остаряла другарка, куратор и готвач на киевския Майдан, Виктория Нюланд, приказва с на практика същите думи през януари: „ Днес ще бъда откровена с вас: в случай че Русия нахлуе в Украйна по един или различен метод „ Северен поток-2 “ няма да го има ".

Искам единствено да попитам Сикорски след Мария Захарова: „ Това публично изказване за терористична офанзива ли е? “ Освен това отговорът на класическия въпрос " Кой има изгода? " тук е явен. Първо, взривяването на „ Северен поток-2 “ е от изгода за Съединени американски щати, тъй като прави Европа изцяло подвластна от американския полутечен газ. Като управляват цената му, Щатите ще трансфорат европейците от свои васали в елементарни плебеи.

И второ, това е преференциално за Полша, която още на идващия ден след саботажа на Северен поток отвори газопровода „ Балтийска тръба “ и по този начин стана главният снабдител на газ от Норвегия, изтласквайки Германия. Разбира се, потенциалът на „ Балтийската тръба “ не може да се съпостави със „ Северен поток “, само че поляците ще имат задоволително за себе си, а остатъкът ще могат да препродадат - най-малко на Германия.

Вашингтон от дълго време се пробва да направи поляците свои „ надзорници “ в Европа. Сега, тъкмо в навечерието на зимния мраз, те получиха газов клапан. Ще го завъртат по команда оттатък океана.

Самите американци бързо се досетиха за тази елементарна връзка. " Взривяването на газопровода няма да помогне на Владимир Путин по никакъв метод. И той не би го направил - няма потребност ", споделя Тъкър Карлсън, водещ на „ Фокс Нюз “. Всъщност Германия и Русия, основателите на газопровода, са главните жертви на този бойкот. Русия губи опцията да печели в Европа. Германия губи своите капитали, активи, стандарт на живот - изобщо всичко. Но тогава кой е направил саботажа в Северен поток?

„ Администрацията на Байдън в действителност ли стои зад това? ", пита страхливо Тъкър Карлсън. „ Тези, които не престават да ви приказват за заплахите от шофирането на джипове, могат да взривят газопровода и да причинят най-голямата екологична злополука на нашето време. Ако всичко е по този начин, това ще бъде един от най-безумните и разрушителни дейности на американската администрация “, счита журналистът.

Трудно е за американски публицист да повярва, че загриженият за околната среда режим във Вашингтон може да взриви газопровод в Балтийско море. Е, по какъв начин е? Байдън се бори с всички сили против пърдящите крави, харчейки милиони от хазната за това, а в този момент в Балтийско море се излива толкоз доста газ, колкото бедните крави не могат да произведат за едно хилядолетие.

Екологичната изразителност обаче постоянно е била употребена от американците само за увеличение на облагите им. Това не им попречи да подценен чудовищния нефтен разлив в Мексиканския залив, проведен от „ Бритиш Петролиум “. Дори не им хрумна да забранят добива на нефт там като цяло, те единствено го уголемяват.

Всичките им вопли за световното стопляне бяха предопределени единствено за експорт - да забавят индустриалното развиване на другите страни. А на тяхна територия американците свободно добиваха и добиват шистов газ посредством хидравлично разтрошаване - това е пагубен метод от позиция на следствията за околната среда. Освен това те не се интересуват от екологичната обстановка някъде надалеч, в Балтийско море, където живеят единствено чайки, естонци, тресчица, датчани и други представители на фауната.

Тъкър Карлсън не загатна, че в навечерието на случая със „ Северен поток “ американски военни кораби са били ситуирани в този регион на Балтийско море, покрай датския остров Борнхолм. Ескадрата беше водена от десантния транспортен съд „ Киърсаж “ на Военноморски сили на Съединени американски щати. Хеликоптер патрулираше с часове над акваторията в региона на „ Северните потоци “. Американските кораби напуснаха мястото на детонацията на газопровода единствено няколко часа преди нея. Такова комплицирано взривяване би могло да се извърши единствено благодарение на подводни дронове. Американците имат доста такива, те с право се гордеят с тяхното качество. От всички тези обособени обстоятелства се обрисува много неприятна картина.

Американският естаблишмънт мърмори неенергично за някакъв нереален " бойкот ". Антъни Блинкен, държавен секретар, сподели, че саботажът " явно не е в безстопанствен интерес ". Той дава отговор на стратегическите цели на Вашингтон по най-хубавия вероятен метод.

Американското разузнаване хвърля изумително неуместни обвинявания: " Руснаците по природа обичат да играят шах ", сподели Джон Джордан, почитан чиновник на американското разузнаване. „ В средносрочен до дълготраен проект СП-1 и СП-2 са безполезни за тях. Те не изпомпват газ през тях. Те не го продават на Европа. Руснаците схващат, че не се нуждаят от газопроводи, само че желаят да ни изпратят предизвестие и го вършат в типичния си конфиденциален метод “, добавя той.

Очевидно това е версията, която ще бъде подхранвана от европейските васали, останали ненадейно освен без газ, само че и без вяра. На европейците не е разрешено сами да преценят това. Те са принудени деликатно да се преструват, че нищо не схващат.

" Мистериозни течове от газопроводи. Откъде са “ И за какво поради тях Русия упорства за привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации? “, написа с неразбиране немският „ Шпигел “.

Наистина. Това е просто умопомрачително. Първо, управлението на Съединени американски щати декларира, че ще спре „ Северен поток “. „ Няма да го има “, споделя Джо Байдън, президентът на страната, в прав текст. След това американска ескадрила виси в региона на газопровода. Няколко часа откакто тя си потегля, на газопровода избухват четири детонации.

Ръководството на страните от НАТО към този момент стартира да повтаря след Вашингтон всички тези безумни мантри от рода на „ самовзривиха се “. „ Вашингтон Пост “ да вземем за пример цитира министъра на защитата на Дания Мортен Бодсков. След като разиска детонациите на газопровода с генералния секретар на НАТО Столтенберг, той промърмори, че „ обстановката със сигурността в Балтийския район е мотив за безпокойствие. Русия поддържа доста военно наличие в Балтийско море и чакаме тя да продължи да дрънка оръжие “.

Междувременно Доналд Тръмп споделя в обществените си медии прословутото февруарско видео, в което Байдън дава обещание да постави завършек на „ СП-2 “. " Леле че думи. Кой желае трета международна война? ", подписа това видео някогашният президент на Съединените щати.

Подобни мисли потискат Тъкър Карлсън. " Никой ли не можеше да си показа, че Байдън е в положение да взриви газопровод в средата на Балтийско море? ", възкликна Карлсън. " Това би било невъобразимо необмислен акт. Можете да го извършите, в случай че желаете да започнете нуклеарна война. Чиста полуда “, счита той.

Американски публицист трескаво обмисля вероятен " отговор ". Какво да чакаме от Русия? Ами в случай че тя пререже интернет кабелите на дъното на Атлантика? Тогава връзката сред банките в Ню Йорк и Лондон ще бъде прекратена, фондовите тържища ще се срутен, „ колапсът ще пристигна “. Ами в случай че Русия реши да повлияе на американската енергетика?

Наистина голяма част от американската енергетика зависи точно от съветските доставки - най-вече обогатен уран. Засега този експорт не е спрян, само че има такава опция. И тогава какво? Масови спирания на електрозахранването, срив на инфраструктурата, безпорядък и опустошения - това чака някогашния хегемон на личната му територия. За това американците ще би трябвало да благодарят на Джо Байдън - неповторим президент, който приказва с мъртвите и се ръкува с невидимите.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР