Докато светът все още е в разгара на внедряването на

...
Докато светът все още е в разгара на внедряването на
Коментари Харесай

Учени откриха начин да използват хората като антени за 6G

Докато светът към момента е в разгара на внедряването на безжичната технология 5G, която да управлява телекомуникациите ни, учените към този момент гледат към идващото потомство технологии за мобилни системи: 6G. В момента се работи по редица хрумвания, само че едно самоуверено ново предложение от Масачузетския университет в Амхърст твърди, че хората могат да бъдат употребявани като мобилни антени, с цел да оказват помощ на системата да стане по-ефективна.

За информация, технологията 5G употребява радиовълни за шифроване и транспорт на информация. Тя е в положение да придвижва до 10 пъти повече информация от своя предходник 4G, като употребява по-високи честоти на радиовълните, които са в положение да обработват по-голяма широчина на честотната лента.

Една от теориите е, че 6G може да реализира още по-висока честотна лента и да предава повече информация посредством потребление на връзка с забележима светлина (VLC). Вместо посредством радиовълни, информацията може да се предава посредством светодиоди, които бързо светват и изгасват.

" VLC е много елементарна и забавна. Вместо да употребява радиосигнали за изпращане на информация по безжичен път, той употребява светлината от светодиоди, които могат да се включват и изключват до един милион пъти в секунда ", изяснява в изказване Цзе Сюн (Jie Xiong), професор по осведомителни и компютърни науки в Масачузетския университет в Амхърст.

" Всичко, което има камера, като нашите смарт телефони, таблети или преносими компютри, може да бъде правоприемник ", добавя Сюн.

Това е забавна концепция, само че един от проблемите е, че този способ на връзка включва доста " приключване " под формата на радиовълни, наречени радиочестотни сигнали. Това значи, че технологията не е доста ефикасна, защото забележителна част от силата се размива в околната среда и се губи.

В нова публикация откриватели от Масачузетския университет в Амхърст преглеждат способи, по които изтичащите радиочестотни сигнали могат да бъдат уловени и употребявани за други цели. След като са опитали с голям брой разнообразни планове, те са се спрели на медна намотка, която може да бъде прикрепена към разнообразни предмети, в това число стени, телефони и преносими компютри, както и към предмети, направени от пластмаса, картон, дърво и стомана.

За тяхна изненада открили, че един от най-ефективните способи за хващане на приключването на информация е посредством елементарна намотка от медна тел, носена като гривна на горната част на предмишницата на човек. Изработката на устройството коства по-малко от 50 цента, само че съгласно откривателите то може да улавя задоволително сила, с цел да поддържа доста датчици, като да вземем за пример датчици за наблюдаване на здравето на тялото.

" В последна сметка желаеме да можем да събираме отпадна сила от всевъзможни източници, с цел да зареждаме бъдещите технологии ", добавя Сюн.

Разбира се, към този момент всичко това е единствено на доктрина. Струва си да се намерения и за това по какъв начин хората биха се почувствали, в случай че се трансфорат в антена за приключване на сигнал за 6G технологията, изключително като се имат поради безумните тайни теории, които съпътстват 5G.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР