Докато светът се отваря, испанският парламент удължи до 21 юни

...
Докато светът се отваря, испанският парламент удължи до 21 юни
Коментари Харесай

Докато светът се отваря, Испания удължи извънредното положение до 21 юни

Докато светът се отваря, испанският парламент удължи до 21 юни изключителното състояние, с цел да се попречи на разпространяването на ковид. Това стана по искане на премиера Педро Санчес, съобщи Франс прес.
Депутатите утвърдиха предлагането със 177 против 155 гласа и 18 въздържали се.
Санчес сподели, че страната е преодоляла най-тежкия интервал на пандемията и съобщи, че след 21 юни няма да желае ново удължение на изключителните пълномощия, написа 24 часа.
Поради неналичието на болшинство в Народното събрание Санчес си обезпечи поддръжката на няколко дребни партии, с цел да подсигурява приемането на изключителната мярка макар все по-острите рецензии на дясната съпротива. Те упрекват премиера, че употребява изключителното състояние, с цел да лимитира самостоятелните свободи.
Извънредното състояние беше въведено в Испания на 14 март и към този момент е удължавано 5 пъти. То разреши въвеждането на най-строгите ограничаващи ограничения в света, които по-късно бяха облекчени поетапно в другите райони.
Въпреки че пандемията в Испания отстъпва, държавното управление счита, че е от жизненоважно значение да се резервира изключителното състояние, с цел да се управлява анулацията на ограничаващите ограничения, която се чака да продължи до края на юни или началото на юли.
Коронавирус: Северна Македония скапва картината на Балканите, голяма смяна надолу в данните за Франция
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР