Докато светът се концентрира върху продължаващата търговска война между Китай

...
Докато светът се концентрира върху продължаващата търговска война между Китай
Коментари Харесай

Докато всички гледат САЩ и Китай, търговска война може да избухне между ЕС и Индонезия

Докато светът се концентрира върху продължаващата комерсиална война сред Китай и Съединените американски щати, различен спор се къкри сред колосът в суровините Индонезия и Европейския съюз, написа Bloomberg.

Индонезия, най-големият производител на зеленчуково олио, желае да увеличи митата за импорт на млечни артикули от Европейски Съюз до 18 %, споделя комерсиалният министър на азиатската страна Енгартиасто Лукита.

Ходът на Джакарта идва в отговор на решението на Брюксел да вкара мита върху вноса на индонезийски палмов биодизел. Европейският съюз твърди, че Индонезия субсидира производството, с което подкопава конкуренцията. " Това е акт на протекционизъм и комерсиална война ", счита Лукита.

Спорът стартира по-рано тази година, откакто Европейската комисия реши да наложи по-строги ограничавания върху потреблението на палмово масло в биогоривата поради терзания за дефорестация. Индонезия, както и Малайзия, която е вторият максимален производител, предизвестиха, че този ход може да провокира комерсиална война. Индонезия е въвела мито върху вноса на млечни артикули от Европейски Съюз от 5%-10%, само че заплашва да го увеличи до 20%-25%. Страната е третият максимален покупател на обезмаслено мляко на прахуляк от Европейски Съюз след Алжир и Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР