Докато светът се е вторачил в коронавируса, във войната в

...
Докато светът се е вторачил в коронавируса, във войната в
Коментари Харесай

Сирия: Путин държи Турция в ръцете си

Докато светът се е вторачил в ковид, във войната в Сирия се обрисува нова покруса. Конфликтът трае към този момент девет години, само че в никакъв случай до момента не е имало толкоз доста хора, принудени да бягат от родните си места, колкото през днешния ден. От декември насам един милион цивилни жители са превърнати в бежанци, а единствено в лагера Атмех бяха краткотрайно подслонени към 2 милиона души. Заклещени сред турските гранични укрепления и настъпващите войски на режима на сирийския режим, тези хора живеят в непрекъснат боязън. Защото сирийската войска остави зад себе си единствено изгорена земя.

Само някакви си 20 километра я разделят от палатковия бежански лагер Атмех. А Турция желае непременно да предотврати нова бежанска вълна, заради което държи границата си със Сирия затворена и се готви за решителна борба с армията на Асад. Целта на Турция е да я изтласка зад наблюдателните постове, които преди 2 години бяха контрактувани с Русия, и които трябваше да пазят популацията на Идлиб. Десетки турски бойци починаха към този момент при сирийските въздушни набези. Турската войска превъзхожда сирийската, само че в случай че Русия, която управлява въздушното пространство над Сирия, реши да се намеси и стартира да бомбардира турски градове, това може да подпали голям пожар в района.

Само Путин може да спре армията на Асад

Ключът за попречване и на двете произшествия - филантропичната и военната - се намира в ръцете на Москва. Само съветският президент Владимир Путин може да накара Асад да спре унищожителния си поход. Затова 14 външни министри на страни от Европейски Съюз молиха тази седмица освен към Асад, а и към Путин неотложно да сложат завършек на сраженията в Идлиб. В противоположен случай има заплаха от нова „ кървава баня ", предизвестяват и от Организация на обединените нации.

Руските изтребители обаче не престават да нанасят въздушни удари и няма никакви белези, че Русия може да промени държанието си. Точно противоположното: Путин оставя турския президент, а и европейците в цялостно незнание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР