Докато светът очаква да види сладкото личице на бебето на

...
Докато светът очаква да види сладкото личице на бебето на
Коментари Харесай

Американските данъчни дебнат бебето на Хари и Меган заради двойното гражданство

Докато светът чака да види сладкото личице на бебето на принц Хари и брачната половинка му, херцогинята на Съсекс Меган, американските данъчни управляващи също ще желаят да надникнат в люлката на кралското отроче, осведоми Франс прес.

Причината за този интерес е, че бебето ще има двойно поданство - английско поради татко си и американско поради майка си.

Когато един от родителите е американец, живял в Съединени американски щати пет години, като най-малко две от тях са след навършване на 14 години, бебето автоматизирано получава поданство, сподели Дейвид Трейтъл, създател на "Америкън такс ритърнс " (American Tax Returns), консултантска компания за американци, живеещи във Англия.

Такъв е казусът с Меган, сподели Трейтъл, допълвайки, че това е първият подобен случай в английското кралско семейство.

Американското поданство носи и много ограничавания - като всеки американец, който е роден, израснал и починал някъде по света, година след година, детето на Меган и Хари ще би трябвало да показва пред данъчните управляващи данъчното си положение.

От момента на раждане парите, подадени в банки от кралската двойка, би трябвало съответно да бъдат регистрирани пред данъчните управляващи.

Същото се отнася и за приходите, които детето би могло да получи, в случай че родителите му решат да вземем за пример то да тръгне по стъпките на майка си, която е някогашна актриса, и то стане звезда на дребния или огромния екран.

Забравете за персоналната информация, споделя Трейтъл. По думите му американските данъчни управляващи ще знаят доста повече за благосъстоянието на двойката посредством данъчните заявления на двойката и на майката.

Данъчните ще желаят всеки скъп подарък от неамериканци за детето на Хари и Меган да бъде заявено като актив.

Представям си по какъв начин кралицата подарява бебето с красива книга за изкуство от кралската сбирка с картини на Ван Гог или Миро. Ако подаръкът е на стойност над 100 000 $, би трябвало да бъде заявен, сподели Трейтъл.

Подаръците за бебето преди раждане, които Меган Маркъл получи наскоро в Ню Йорк, не би трябвало да бъдат декларирани, в случай че са подарени от американци, споделя специалистът.

Макар майката и бебето да би трябвало да показват данъчни заявления, което ще бъде доста времеемко за техните счетоводители, въпреки всичко може да не се наложи да заплащат доста огромни налози, които може да са обезщетени от данъците, платени във Англия, сподели данъчният експерт Лора Сандърс пред в. "Уолстрийт джърнъл ".

Британското кралско семейство не може да се измъкне от американските данъчни отговорности - погрешна данъчна декларация би довела до съществени санкции.

Има обаче метод да се спестят тези главоболия на счетоводителите на кралската двойка - Меган може да се откаже от американското поданство. Дори и да го направи обаче данъчните заявления за детето би трябвало да се подават, до момента в който то навърши 18 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР