Докато светът на модата бе съсредоточен върху Седмиците на модата,

...
Докато светът на модата бе съсредоточен върху Седмиците на модата,
Коментари Харесай

Почина дизайнерът Пако Рабан

Докато светът на модата бе концентриран върху Седмиците на модата, които текат този сезон, една тъжна вест го накара да застине. И това е новината за гибелта на световноизвестния дизайнер Пако Рабан.
 Schiaparelli, сбирката с глави на диви животни, показана в Париж, и реакциите, които провокира
Когато модата стигне прекомерно надалеч

Ревюто, което възмути света

Вчера, 3 февруари, в формалния Twitter акаунт на испанския фешън дизайнер бе доказано, че той си е отишъл на 88-годишна възраст. " Сред най-значимите фешън фигури на XX век, неговото завещание ще остане непрекъснат източник на ентусиазъм ", се споделя в изказването.

За Пако Рабан знаем, че е роден покрай Сан Себастиан, Испания, на 18 февруари 1934 година, а същинското му име е Франсиско Рабанеда Куерво. Майка му е била шивачка и е работела в първата фешън къща на Balenciagа. Баща му, за жалост, умира в Испанската революция.

The House of Paco Rabanne wishes to honour our visionary designer and founder who passed away today at the age of 88. Among the most seminal fashion figures of the 20th century, his legacy will remain a constant source of inspiration.
— Paco Rabanne (@PacoRabanne)
Въпреки че ранната фамилна история е трагична, тя не пречи на Пако Рабан да реализира фантазията си. Заедно с майка си се мести във Франция, където стартира да учи архитектура. По това време скицира облекла и аксесоари и основава връзки с фешън икони като Елза Скиапарели и Юбер дьо Живанши. Пред 60-те години на XX век Пако Рабан към този момент става значима фигура в стилния свят.

Още първото му фешън показване прави усещане с новаторството си. Дрехите, които тогава основава, не са направени от плат, а от хартия и различен тип материали, които до тогава не са били употребявани в модата. Освен това моделите на Пако Рабан се отличават и с това, че демонстрират повече кожа, в сравнение с светът тогава е привикнал да вижда на подиума.
 Перли, перлените бижута и за какво това е наклонността в аксесоарите за 2023 година
Бижуто, което всички ще носят през 2023 година

Можем да го носим в доста разновидности

Също през 60-те години дизайнерът основава и първия си мирис - цитрусов парфюм, наименуван Calandre, който е известен и през днешния ден. Дамските и мъжките парфюми на Пако Рабан бързо стават част от наследството му, а облеклата му и до през днешния ден се носят от доста звезди. Сред тях са Сабрина Карпентър и Тейлър Суифт, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР