Докато светът е съсредоточен в изкуствения интелект и спора ЗА

...
Докато светът е съсредоточен в изкуствения интелект и спора ЗА
Коментари Харесай

Tesla показа робота Optimus от второ поколение, изглежда плашещо реален

Докато светът е концентриран в изкуствения разсъдък и разногласието „ ЗА ” и „ ПРОТИВ ”, Илон Мъск напредва с ускорени темпове към бъдеще, което сме виждали в „ Аз, роботът ” с Уил Смит. Там хуманоидни бели роботи (доста наподобяващи на Оптимус) са заменили индивида в съвсем всичко, управляват се от три съществени правила, само че обстановката излиза отвън надзор.

Изглежда към момента има много години до това бъдеще, само че по всичко проличава, че вървим към него с ускорени темпове, тъй като хората на Мъск не се майтапят.

Човекоподобният Tesla Optimus към този момент е в стадий Gen 2, който се отличава от началните прототипа с усъвършенстван дизайн и доста по-плавни придвижвания с ръцете. Сега роботът „ усеща ” по-добре салдото, върви с 30% по-бързо и тежи с 10 кг по-малко, умее да танцува, а фината моторика ни се показва посредством боравенето с яйце.

Optimus е оборудван със особено създадени за него проводници и сензори. Вратът на робота има две степени на деяние, а ръцете – 11, в този момент се движат по-бързо и по-плавно. Накрая ще видите и по какъв начин Optimus танцува.

Tesla работи по хуманоидния робот от две години, за което време резултатът е… плашещ.

Още по тематиката и други забавни вести четете на

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР