Докато Стив Скализ се бори да си осигури председателството в

...
Докато Стив Скализ се бори да си осигури председателството в
Коментари Харесай

Какво е намислил Кевин Маккарти: Правене на съд в кабинета на говорителя и не излизане от пътя му, за да помогне на Scalise

Докато Стив Скализ се бори да си обезпечи председателството в Камарата на представителите, индивидът, който преди този момент заемаше тази служба, зае задната седалка.

Бившият ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти интензивно избра да не играе значима роля в борбата на своята конференция за обезпечаване на идващия представител, макар че сподели, че поддържа Скализ в този момент, откакто републиканецът от Луизиана завоюва номинацията.

Маккарти се появи единствено на срещите зад кулисите, където членовете показваха недоволствата си, и не участва на основната среща в четвъртък. Преди членовете да гласоподават за претендента за представител при закрити порти в сряда, Маккарти беше показан като почетен ръководител и прочете на конференцията на Републиканската партия стихотворение на Майка Тереза, споделиха източници на CNN.

Калифорнийският републиканец към момента организира съдилища в кабинета на представителя, в това число вечери с близки съдружници и хазаин на някогашни чиновници от администрацията на Тръмп, споделиха източници пред CNN. Посетителите, влизащи в стаята за високоговорители, минават около знак за високоговорител на Кевин Маккарти, който към момента виси от горната страна. Scalise към момента работи от своя офис на водача на болшинството.

McCarthy даде обещание да поддържа Scalise, само че не прави всичко допустимо да убеди тези, които се въздържат. И до момента в който той сподели на поддръжниците си да не го предлагат за ръководител, той също не прави нищо, с цел да им каже да спрат да гласоподават за него – и мнозина към момента го виждат като собствен водач.

Притиснат по-рано тази седмица от думите на Маккарти, че не желае да бъде номиниран, представителят на Републиканската партия Карлос Хименес, който гласоподава за него в сряда, сподели пред CNN: „ Той сподели, че не желае хората да го предлагат, това не значи, че той не желае хората да гласоподават за него. ”

Маккарти и Скализ поддържат сърдечни работни връзки през годините, само че техните лагери се гледат един на различен съмнително, защото двамата мъже от дълго време са считани за евентуални противници.

Скалийз обмисляше да провокира Маккарти за водач през 2018 година И Маккарти избра да притегли доверени съдружници Патрик Макхенри и Гарет Грейвс – не най-хубавите заместници в неговия управителен екип – с цел да оказват помощ в борбата на Маккарти през януари, рецесията с тавана на дълга и държавното финансиране краен период.

Маккарти сподели пред кореспонденти в четвъртък, че ще бъде „ огромен рид “ за Scalise да обезпечи гласовете на пода, с цел да завоюва чукчето.

„ Възможно е, въпреки всичко е огромен рид. Беше споделил на доста хора, че ще бъде на 150, само че го нямаше “, сподели Маккарти в четвъртък сутринта.

Някои от съдружниците на Скализ разглеждаха тези мнения като опит да се подкопае кандидатурата на Скализ за ръководител, като се има поради, че действителният му брой поддръжници на изборите - 113 - беше много под броя, оголен от Маккарти.

Докато продължава да заема назад във времето в договарянията зад кулисите, Маккарти се опита да се показа като водач, като стартира седмицата с медиен блиц след офанзивата против Израел в стая, която нормално е непокътната за водачество и огромни конференции. Маккарти беше приказвал от същия подиум дни по-рано, откакто беше изпъден от председателския пост.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР