Докато стигнем до евентуално решение за експертен кабинет ще се

...
Докато стигнем до евентуално решение за експертен кабинет ще се
Коментари Харесай

Владимир Табутов, ПП: Нека да стигнем до третия мандат и ще се ориентираме

Докато стигнем до вероятно решение за експертен кабинет ще се случат много неща на политическия хоризонт. Миналата седмица видяхме, че след три дни диспути по отношение на избора на ръководител на Народното събрание, бяхме очевидци на едно много нетрадиционно решение. Не знаем какво ще се случи по време на полемиките, когато ГЕРБ получат първия мандат. Тогава всяка партия ще се самоопредели.

Това съобщи в ефирна на Euronews PrimeTime депутатът от „ Продължаваме промяната “ (ПП) Владимир Табутов. Той не изключи опцията от Политическа партия да поддържат експертно държавно управление с третия мандат.
Има време, в което ние действително ще би трябвало да се ориентираме. Нека стигнем до такава степен, да се ориентираме и проучваме обстановката, да знаем какви са най-адекватните дейности, които ние като втора политическа мощ би трябвало да предприемем. От позиция на това какви са събитията към днешния ден, по-скоро бих споделил не, само че не мога да се наемам дали това ще е годно решение.
От Политическа партия към момента не са получили покана за съвещания при президента, само че в случай че получат ще се отзоват, уточни Табутов.

По неговите думи обвиняванията на „ Възраждане “ против Политическа партия, че с Плана за възобновяване и резистентност България би трябвало да закрие 40% от ТЕЦ-овете в страната, са популистки изявления, които не са основателни и не отразяват действителността.

„ В ПВУ изобщо не написа нищо за затваряне на мощности. Има ограничавания за парниковите газове, което може да се получи по разнообразни способи и посредством разнообразни технологии “, акцентира Табутов.

Той въпреки всичко удостовери, че в ПВУ е заложено закриването на въглищните електроцентрали до 2038 година, само че уточни, че до тогава енергетиката в международен проект ще се преобрази дотам, че пазарните правила сами ще изхвърлят ТЕЦ-овете от енергийните системи.

Табутов уточни, че либерализацията на пазара на ток за битовите консуматори няма да влезе от 1 януари 2023 не, а от 2026 година

„ Ние желаеме дерогация и всички ограничения, които би трябвало да се вземат, да се приложат оптимално най-късно “, акцентира депутатът на Политическа партия. Според него би трябвало да бъде въведен таван на цената на газа.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР