Докато старата Европа се връща към духа на малките квартални

...
Докато старата Европа се връща към духа на малките квартални
Коментари Харесай

Пловдив гони София по молове

Докато остарялата Европа се връща към духа на дребните квартални магазинчета, профилирани в търговията с локални артикули и създадени на място вкуснотии, у нас не престават да настъпват моловете и огромните вериги. Модата е изключително настояща в Пловдив, който към този момент гони София по броя на сходни обекти.

През 2019 година следва да стартира построяването на мол Promenada Plovdiv, който ще добави близо 60 хиляди кв. м отдаваема повърхност на пазара на търговски парцели под тепетата. Още в края на 2017 година южноафриканският фонд NEPI Rockcastle съобщи желанията си да влага 141 млн. евро в построяването на мол в центъра на Пловдив. До момента компанията е вложила 24 млн. евро за закупуването на 36 дка имот на Сточна гара, а информация в имотния указател демонстрира, че през март 2018-а е придобила и прилежащите 29 дка, които бяха благосъстоятелност на " Прайм - Държавна сигурност ", за сумата от 9.3 млн. лева Така целият план ще бъде ситуиран върху 65 дка. Новият мол се чака да проработи през третото тримесечие на 2020 година

В края на 2018 година, на 22 ноември, отвори порти Plovdiv Plaza - една забавна фешън дестинация и място за развлечение на пловдивчани. В някогашния Мол Галерия, както го знаеха пловдивчани, са позиционирани магазините на фешън марки като ZARA, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull&Bear, H&M. Център за поръчки на ИКЕА и невиждани спортни занимания за дребни и огромни са ситуирани на 3-те му търговски равнища с обща повърхност от 35 000 кв. м. С отварянето на Plovdiv Plaza проработи и най-големият LED екран в България - той се издига в атриума и е построен по най-новите HD технологии, с впечатляващите височина 16.3 м и повърхност от 175 кв. м.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР