Докато сме обект на доклади, можем да театралничим с разследвания.

...
Докато сме обект на доклади, можем да театралничим с разследвания.
Коментари Харесай

Интересно би станало, ако Баневи се разприказват

Докато сме обект на отчети, можем да театралничим с следствия .

Това е мнението на някогашния министър на правораздаването Антон Станков, в този момент юрист, по въпроса до къде ще стигне делото против Евгения и Николай Баневи.

 Баневи остават в ареста Обновена
Баневи остават в ареста

Най-малко 10 години затвор за Баневи, в случай че бъдат приети за отговорни

Според Станков обаче би било забавно, в случай че Баневи решат да се разприказват и да сътрудничат на прокуратурата предвид на предходните им изказвания, че са давали доста подкупи.

" Прането на пари е комплицирано за доказване закононарушение, тъй като имаме предикатно закононарушение - пари, получени от незаконна активност, които по някакъв метод са осветлени. Доказателствената активност ще бъде доста тежка ", разяснява пред Нова телевизия юрист Антон Станков.

 Адвокатът на Баневи желае домакински арест или парична гаранция
Адвокатът на Баневи желае домакински арест или парична гаранция

Защитникът към момента не е осведомен с материалите по делото

" Този случай е емблематичен за прехода от 89-та година насам . Говорим за техния фонд " АКБ-ФОРЕС, който беше основан по време на всеобщата приватизация. Има да се обяснява дали приватизираните предприятия са 130 или доста по-малко, както настояват упрекнатите, какво е станало с тези предприятия. А огромният отговор е и за какво българската стопанска система не работеше толкоз дълго време ", съобщи Антон Станков.

Според него политическият аспект на въпроса е: Защо в този момент?

" Отговор не мога да дам, само че този въпрос стои. Дали е преразглеждане на Прехода, дали търсим правдивост ", разяснява Станков и добави, че има разлика сред правдивост и отмъщение.

 Няма да излезе нищо от делата против Баневи, уверен Атанасов
Няма да излезе нищо от делата против Баневи, уверен Атанасов

Борисов играел ролята на актуалния Робин Худ

На въпрос дали има опция да са извадени папки от чекмеджета при избрани условия , Станков напомни, че това е трети мандат на ГЕРБ и още веднъж зададе въпроса " за какво в този момент? ". Би било добре, съгласно него, в случай че това са целенасочени старания на страната . " Това значи, че сме тръгнали да се променяме. Не би било добре, в случай че е присъединяване на страната, структурите, прокуратурата в почистване на територии. "

 7 обвинявания против Баневи
7 обвинявания против Баневи

Прокуратурата ще желае непрекъсната мярка за задържане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР