Докато сме обект на доклади, можем да театралничим с разследвания.Това

...
Докато сме обект на доклади, можем да театралничим с разследвания.Това
Коментари Харесай

Интересно би станало, ако Баневи се разприказват

Докато сме обект на отчети, можем да театралничим с следствия.

Това е мнението на някогашния министър на правораздаването Антон Станков, в този момент юрист, по въпроса до къде ще стигне делото против Евгения и Николай Баневи.

Според Станков обаче би било забавно, в случай че Баневи решат да се разприказват и да сътрудничат на прокуратурата предвид на предходните им изказвания, че са давали доста подкупи.

" Прането на пари е комплицирано за доказване закононарушение, тъй като имаме предикатно закононарушение - пари, получени от незаконна активност, които по някакъв метод са осветлени. Доказателствената активност ще бъде доста тежка ", разяснява пред Нова телевизия юрист Антон Станков.

" Този случай е емблематичен за прехода от 89-та година насам. Говорим за техния фонд " АКБ-ФОРЕС, който беше основан по време на всеобщата приватизация. Има да се обяснява дали приватизираните предприятия са 130 или доста по-малко, както настояват упрекнатите, какво е станало с тези предприятия. А огромният отговор е и за какво българската стопанска система не работеше толкоз дълго време ", съобщи Антон Станков.

Според него политическият аспект на въпроса е: Защо в този момент?

" Отговор не мога да дам, само че този въпрос стои. Дали е преразглеждане на Прехода, дали търсим правдивост ", разяснява Станков и добави, че има разлика сред правдивост и отмъщение.

На въпрос дали има опция да са извадени папки от чекмеджета при избрани условия, Станков напомни, че това е трети мандат на ГЕРБ и още веднъж зададе въпроса " за какво в този момент? ". Би било добре, съгласно него, в случай че това са целенасочени старания на страната. " Това значи, че сме тръгнали да се променяме. Не би било добре, в случай че е присъединяване на страната, структурите, прокуратурата в почистване на територии. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР