Докато си на работа, със сигурност тайничко си мечтаеш за

...
Докато си на работа, със сигурност тайничко си мечтаеш за
Коментари Харесай

Как хомеопатията може да спаси лятната почивка

Докато си на работа, сигурно тайничко си мечтаеш за лятната отмора и отброяваш въображаемо оставащите дни и часове до нейното начало. Дали ще е една или две-три седмици, колкото повече се приближаваш до по този начин жадувания миг на отпуска, неизбежно започваш да си обещаваш какъв брой необикновено ще бъде преживяването ти.

И по този начин влагаш едни прекомерно огромни упования към тези дни на отдих, които постоянно въобще не се случват по проекта, който авансово си заложила в съзнанието си.

Особено в случай че си на отмора с цялото семейство. Тогава неприятните изненади безусловно дебнат отвред – или обичаният ти ще си навехне крайници, или децата ще вдигнат температура още в първата вечер след плаж, или пък цялото семейство дружно ще получите стомашно неразположение… Вариантите са многочислени и за жалост всеки от тях може да провали почивката на всички ви. Съгласна си, нали?

Първоначалното екзалтирано “надъхване” какъв брой ужасно ще е на морето, обгърнато в фантазии за слънце, пясък и талази, се трансформира в кошмарно преживяване, затворена в хотелската стая, където се постанова да се грижиш за най-малко един разболял се... в най-хубавия случай.

А като се замислиш, всичко това може да се предотврати, въпреки по време на отпуска постоянно да се случва да нямаш бързо достъп до лекарска помощ.

За тази цел на помощ идва хомеопатията. Тя е едно от най-ефективните решения за моментите, когато си на път и имаш потребност от бързо лекуване на контузии, навяхвания, слънчеви изгаряния, ухапвания от инсекти, настинки, стомашно-чревни проблеми, главоболие.

 g Thinkstock

Хомеопатичните препарати са лесни за приложимост и най-хубавото при тях е, че щадят организма и нямат странични резултати. Именно това е и повода експертите постоянно да ги предлагат за деца и бременни дами или пък да поучават пациентите си да ги одобряват редом с стандартното си лекуване при нужда.

Ето и с кои хомеопатични медикаменти е добре да заредиш аптечката си преди лятната отмора, с цел да си гарантираш умерено и прелестно преживяване, в което даже да се появи здравословен проблем в фамилията, то той ще бъде бързо сподавен:

Ако те ухапе или ужили насекомо, не забравяй за хомеопатичното лекарство Апис мелифика D30 . То оказва помощ за попречване на бързото отичане, зачервяването, паренето и сърбежа към засегнатото място. Прилага се неколкократно по 1 доза (10 глобули) за рамките на деня, когато се е случило ужилването.

 g Thinkstock

При контузии и произшествия ще ти помогне едно от най-популярните медикаменти в света на хомеопатията - Арника . Това е най-хубавото и дейно лекарство за всевъзможен тип контузии, пострадвания, кървене от дребни рани, разтежение и болки в мускулите при травми, за по-бързо зарастване на рани. Чудесен асистент е за родителите на дейни деца, които постоянно се снабдяват с мъчителни натъртвания, синини и цицини. Ако дадеш Арника D6 допустимо най-скоро след случая, нагъсто през 15-30 мин. по 1 доза, дружно със леден компрес на травмираното място и другите нужни ограничения за първа помощ, ще предотвратиш появяването на отоци и ще ограничиш посиняването. Има и обезболяващо деяние.

Първа помощ при преяждане и препиване ще ти окаже лекарството Нукс вомика D6 – потребен асистент на почиващия, който е прекалил с използването на спиртни питиета или преяжда редовно по време на ваканцията си.

 g Thinkstock

Ако по време на морската отмора, някой от членовете на фамилията го изтезава диария , решението е Окубака D6 – лекарство за всеки екскурзиант и изключително за тези, които пътуват до по-екзотични дестинации. Специалистите хомеопати го предлагат при храносмилателни разстройства след консумация на развалена храна, непознати храни или нетърпимост към хранителни субстанции, при недоволства от киселини, гадене, повръщане, диария или запек, метеоризъм. Лекарството може да се взема и профилактично преди идни пътувания.

Ако се чудиш какво значи цифрата след буквичката D в името на препарата, това е концентрацията на разреждане на лекарството. Например хомеопатичните монопрепарати в D6 разреждане могат да се одобряват нагъсто (по 1 доза на всеки 15-30 мин. или на всеки час) при остро положение до настъпване на усъвършенстване.

 g Thinkstock

За по-лека отмора, не забравяй да вземеш и подобаващите Шуслерови соли , които ще облекчат най-честите признаци, които ни изненадват неприятно, до момента в който се опитваме да отмаряме. Това са Шуслеровите соли №3, №5 и №8 - оказват помощ при ненадейно повишение на температурата и при остра диария (редуват се по 1 табл. от сол през 15 мин. до преодоляване на оплакванията). Сол №3 се ползва още при пострадване, а сол №8 оказва помощ и при ужилване от инсекти (при остро положение - по 1 табл. през 15 мин).

Всъщност съвършената лятна отмора не е мит. Тя е изцяло допустима и постижима, стига да знаеш кое е най-хубавото за теб и фамилията ти.

 g Thinkstock

Вижте още потребна информация по какъв начин да помогнете с хомеопатия на цялото ви семейство по време на лятната отмора.



Припомни си още:
И дъждовните лета заслужават красиви крайници: по какъв начин да се отървем от разширените вени Организмът най-силно я желае, а в действителност най-вече ни липсва (да, за силата става въпрос) Как да си осигурим по-добро зрение и повече отмора за изтощените от работа очи Жените, лятото, минералите: по какъв начин да сме здрави и красиви в жегите Светът е прелестен, само че... алергията ни дебне отвред Лято без заболявания - по какъв начин да се погрижим за всички у дома
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР