Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна

...
Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна
Коментари Харесай

Ню Йорк премахва религиозни изключения за ваксинация заради епидемия от морбили

Докато щатът Ню Йорк е изправен пред риска от сериозна зараза от морбили и възходящо придвижване против имунизациите, управляващите гласоподаваха за унищожаване на религиозните изключения, които родителите посочваха до момента, с цел да заобиколят имунизация в учебните заведения


Ню Йорк, който е изправен пред сериозна зараза от морбили и възходящо придвижване против имунизациите, гласоподава през вчерашния ден за унищожаване на религиозните изключения, на които родителите до момента се базират, с цел да заобиколят условията за учебна имунизация. След разгорещени диспути двете камари на Народното събрание гласоподаваха с преобладаващо болшинство за тази мярка. С решението на губернатора Андрю Куомо, планиращ да утвърди текста, Ню Йорк ще се причисли към дребното американски щати, в това число Калифорния, като отстрани религиозните изключения.

От есента Ню Йорк се сблъсква с експлоадирането на морбили в два района: в самия Ню Йорк, в някои квартали на Бруклин със мощно еврейско население, където от октомври са регистрирани 588 случая. И в окръг Рокланд, в по-големите нюйоркски покрайнини, където живее и ортодоксално население, където са регистрирани 266 случая. Заболяването, извънредно заразните и с евентуално съдбовни затруднения, дойде с пасажери от Израел. Въведени са незабавни ограничения, в това число условие учебните заведения да изключват неимунизирани деца, с изключение на по медицински аргументи, само че все пак не съумяват да потушат епидемията. В продължение на няколко седмици специалистите в региона на публичното здраве приканват за унищожаване на религиозните изключения, обезпокоени от възходящия брой родители последователи на анти-ваксинирането, които са упрекнати в позоваване на религиозни изключения като предлог с цел да не имунизират децата си.

И все пак няколко десетки определени представители гласоподаваха срещу текста, аргументирайки по-специално, че премахването на религиозните изключения нарушава Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която пази религиозната независимост.

" Вярвам, че (текстът) отива прекомерно надалеч и прекалено много визира религиозните свободи ", съобщи републиканският Андрю Ланза. " Едно от нещата, което отличава страната ни и я прави прелестна, е Първата корекция ", сподели той. " Не тъй като желаеме религиозно освобождение и би трябвало автоматизирано да го получаваме ", добави той, като съобщи, че управляващите би трябвало единствено да отхвърлят всяко искане, което се смята за безпричинно.

Но последователите на премахването на религиозните изключения считат, че са нужни мощни дейности за справяне с най-лошото огнище на морбили в Съединените щати от 1992 година насам.

" Факт е, че имаме анти-ваксинно придвижване и би трябвало да отговорим, като предоставим вярната информация, " сподели сенатор Шели Майер. " Междувременно имаме рецесия в публичното опазване на здравето (...) Време е да се вземе мъчно решение и да се отбрани идващото потомство от заплахата от детски заболявания “, сподели тя. Морбили е в стадий на мощно възобновяване по целия свят. До момента не е имало смъртни случаи в Съединени американски щати, само че страната, която публично ликвидира заболяването през 2000 година, може да загуби този статус, в случай че епидемията продължи и след лятото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР