Докато шофьорите разсъждават по начина на мен това не ми

...
Докато шофьорите разсъждават по начина на мен това не ми
Коментари Харесай

Хиляди шофьори биха се качили зад волана пили

Докато водачите разсъждават по метода „ на мен това не ми се случва ”, ние ще продължаваме да виждаме безразсъдно държание на пътя. Това разяснява специалистът към ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата ” инж. Иван Петков.

„ Когато приказваме за по-леките произшествия, съществена причина е разсейването. Хората най-често поглеждат телефона си. Тези няколко секунди се наслагват във времето, в реакцията и може да настъпи случай ”, добави той.

По думите му пътищата в България са надалеч от положението, в което би трябвало да бъдат. „ И администрацията несъмнено има какво да направи по въпроса. Не са една и две инспекциите, при които ние сме установявали дефекти във връзка с организация и осъществяване ”, добави инж. Петков.

Той разяснява статистиките за пияни и дрогирани водачи на пътя: „ Хората не разсъждават, използват алкохол и неразрешени субстанции и се качват зад кормилото. Така заплашват освен себе си, само че и близките ”, посочи специалистът в ефира на " Нова ".4

Скоро е завършил пилотен план, целящ да изследва какъв брой индивида са склонни да се качат в колата, откакто са използвали алкохол: „ Бройката е страшна. На пътя хиляди хора биха се качили в колата, с цел да карат. Това е единствено питане - представете си какъв брой не са били почтени ”, добави инж. Петков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР