Докато се разхожда по малките улички в центъра на София,

...
Докато се разхожда по малките улички в центъра на София,
Коментари Харесай

Wonderland Desserts & Cocktails

Докато се разхожда по дребните улички в центъра на София, човек може да открие доста чудеса. За съществуването на някои от тях даже не е предполагал, тъкмо какъвто е казусът с Wonderland Desserts & Cocktails. Него ние намерихме първо в обществените мрежи, а по-късно - и в една от директните на Витошка.

Преди две години Елена Дечкова и Надежда Димитрова стартират да търсят място за своята Страна на чудесата. И когато го откриват, единомислещо се влюбват в него, колкото и друго да наподобява по това време.

Идеята е да основат място, каквото съгласно тях в София липсва - с " нещо сладко, нещо забавно за пиянство и в това време - като вкъщи ".
 Надежда Димитрова и Елена Дечкова

Надежда Димитрова и Елена Дечкова

Двете може и да имат смели фантазии, само че пристъпват към реализирането им като към безусловно ново прекарване - внимателно. Разбира се, не всичко става като в приказките - с магическа пръчка. А препъникамъчетата към момента убиват в обувките на двете, само че изобщо не попречват крачките им да стават все по-уверени.

Днес в Wonderland Desserts&Coctails Елена и Надежда се пробват да спрат часовника за всеки клиент - най-малко за малко, с цел да го пренесат в един различен свят - този на Алиса, Лудия Шапкар и многото си сладки изкушения.
 Снимка 414294

Страната на чудесата

За Елена тя е някъде, където да хапва десерти и да пие коктейли. Затова и за нея главната съставна част, с цел да се случи магията, е точно комбинирането на храните и напитките. Надежда пък е тази, която има главната заслуга за интериора.

Но и двете дами са добавили по нещо от себе си, с цел да може Страната на чудесата им да лъха на домакински уют. А колкото е пъстро вътре, толкоз по-шарени се оказват и хората, които посещават Wоnderland.
 Снимка 414295

Какво похапва Алиса

От Wonderland постоянно мирише на нещо сладко. И в случай че Елена е усмихнатото момиче, което ни посреща в салона, Надежда е моторът в кухнята. Тя има опит зад тила си и в България, и в чужбина, а в Страната на чудесата получава опцията да развихри въображението си.

Надя си има и двама положителни помощници-магьосници. Ивайло Иванов е нейната дясна ръка в сладкишите, а Христо Христов (бивш основен готвач в ресторант Chef`s), е виновникът за съботно-неделният брънч с друго меню всяка седмица.
 Снимка 414299

От понеделник до петък тук можем да хапнем пресни кроасани, италиански сладолед и торти. Хубавото е, че десертите зависят от концепциите и въображението на основателите им. Така при всяко посещаване ще се изненадаме прелестно - като с десерт с просеко или с торта с бекон.

Всички предписания се раждат в главите на сладкарите - основните герои в кухнята, след което добиват форма в техните ръце. " Правим си сами сиропите за напитките, сладката за десертите, скоро може и градина за билките да имаме, знае ли човек. "
 Снимка 414304

Но главната концепция е храните и напитките да си пасват идеално. Така в случай че попаднем в тяхната Страна на чудесата, те ни предлагат комбинацията от коктейл Allice " s Passion и десерт Wonderland.

Съвсем скоро ще имат и ново меню, като желанието на Елена и Надежда е да стартират да оферират веган и безглутенови десерти. Сегашното меню пък искрено ни забавлява с имена като Tinker Bell, Monkey Fashion (коктейли) и Жабокът принц, Зайко е пийнал, Черният лебед и Червената шапчица (десерти).
 Снимка 414303

Какво пие Лудият Шапкар

Отговорът е елементарен - чай. Именно той има особено място и в Страната на чудесата на " Парчевич " 26 - също както в чайната стая на известния лондонски ресторант sketch, откъдето Елена и Надежда черпят ентусиазъм.

Те желаят да подчертават точно върху своя прочит на дългото пиянство на чай с същинска приятност, пресъздавайки концепцията за един лежерен, бохемски следобяд - в допълнение към брънча, само че и с доста по-различно чувство.
 Снимка 414326

Неподозирано такова има и в комбинацията на сладко и бира. Затова и в Wonderland желаят да ни убедят, че да вземем за пример Имперският портър с шоколад и кафе или IPA Milkshake-ът с лактоза и ягодов нос си пасват ужасно с някои от десертите им.

Wonderland Desserts & Cocktails е на ул. " Парчевич " 26.

Снимките в текста са направени
с най-новия модел на Motorola moto g7 plus.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР