Докато САЩ се подготвят за дългосрочна конкуренция с противници като

...
Докато САЩ се подготвят за дългосрочна конкуренция с противници като
Коментари Харесай

Еспър и стратегията на САЩ за дългосрочна конкуренция с противниците Китай и Русия

Докато Съединени американски щати се приготвят за дълготрайна конкуренция с съперници като Китай и Русия, Министерството на защитата разкрива нови проекти за подсилване на американската мрежа от съюзи и партньорства. " Нашата световна плеяда от съдружници и сътрудници остава трайна мощ, с която нашите съперници и съперници просто не могат да се сравнят ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър по време на събитие на " Атлантическия съвет ".

Признавайки това сериозно преимущество, Министерството на защитата започва две нови начинания: ново " Ръководство за развиване на съюзи и партньорства " (GDAP) и изпитание за модернизиране на отбранителната търговия. Както изясни Еспър, Съединени американски щати не могат да " одобряват нашата дългогодишна мрежа от взаимоотношения за даденост " и тези нови стратегии ще оказват помощ за поддържането на " асиметрично.

Ето бърз взор към това, което Еспър сподели за значимостта на съдружниците в конкуренцията на великите сили, новите начинания за подсилване на американските партньорства и по какъв начин Съединени американски щати и техните съдружници могат:

Тайното оръжие на Съединени американски щати: Приятелите

Нарастващите китайски и съветски закани: Въпреки че Съединените щати не престават да се сблъскват с необятен набор от закани, от неразпространение на нуклеарно оръжие до интернационален тероризъм, Еспър твърди, че най-голямото предизвикателство за националната сигурност на Съединени американски щати е възходящата експанзия на Русия и Китай. " Нашите съществени съперници, Китай и Русия, бързо модернизират своите въоръжени сили и употребяват възходящата си мощ, с цел да пренебрегват интернационалното право, да нарушат суверенитета на страните и да изместят салдото на силите в тяхна изгода ", сподели той.

Китайската военна провокация в Южнокитайско море и противозаконната анексия на Крим от Русия и нахлуването в Украйна " показват наглите опити да унищожат автономията на другите и да подкопаят устойчивостта и сплотеността на страните и институциите, сериозни за сигурността на Съединени американски щати, в това число НАТО ", добави той.

Враговете на Съединени американски щати нямат другари: Докато напъните за рационализация на Пекин и Москва са притеснителни, Еспър твърди, че и на двете страни липсва основен инструмент за интернационално въздействие: партньорства.

" Китай и Русия евентуално имат по-малко от 10 съдружници взети дружно ", а техните нарушавания на интернационалното право ще затруднят още повече намирането на надеждни сътрудници.

Исторически (но не неизбежни) връзки: Съединените щати, за разлика от тях, се радват освен на обширна " мрежа от съдружници и сътрудници ", само че и на взаимоотношения, които са " вкоренени надълбоко в общите ни полезности и ползи, претърпяват бурите на история и остават гръбнакът на интернационалния ред, учреден на правила ", изясни Еспър.

Макар че това значи, че Съединените щати имат преимуществото да знаят, че съдружници и сътрудници ще се притекат, с цел да оказват помощ по време на потребност, Еспър предизвести, че " способността ни да поддържаме това преимущество не е предопределено, нито можем да одобряваме дългогодишната си мрежа от връзки за даденост. "

GDAP: Пътна карта за подсилване на партньорствата

Конкуренцията с велики сили изисква световен метод: Като самопризнание за значимостта на съживяването на тези връзки, Еспър започва GDAP като " първи по рода си, изчерпателен, стратегически метод за подсилване на съюзи и създаване на партньорства ".

Докато " в предишното интернационалните ни задължения се ръководеха от районните цели и ползи ", Съединените щати в този момент са изправени пред " ера на конкуренция на велики сили, която има световен темперамент ", която ще изисква " общ набор от цели... които ще подтикват взаимоотношението ни с задграничните ни сътрудници и ще подобрят нашата успеваемост. "

Изчерпателно управление за взаимна работа: Еспер изясни, че GDAP ще разреши на Министерството на защитата " да даде приоритет, да приведе в сходство и да синхронизира нашите действия за съдействие в региона на сигурността в дял 10 (от Кодекса на САЩ), с цел да построи партньорски потенциал, по-добре да формулира потребностите от предпочитани съюзнически и партньорски бойни функции посредством бъдещо обмисляне на силите, фокусирайки напъните си, с цел да им помогне да оформят своите военни елементи в по-способни сили, измервайки и проследявайки нашия прогрес в необятен набор от принадлежности, с които разполага Министерството на защитата. "

Да приказваме в един глас: Еспър призна, че интернационалните сътрудници постоянно са комплицирани какво тъкмо желаят политиците в Съединени американски щати от тях, защото американските военни командири и политически водачи постоянно изпращат спорни послания. GDAP ще подсигурява, че срещите на водачите са стандартизирани в Министерството на защитата, тъй че сътрудниците да получават ясна и поредна връзка от Съединените щати.

Инициативата ще има за цел и да разшири присъединяване на задгранични военни в професионалното военно обучение в Съединени американски щати, с цел да приготви " идващото потомство задгранични водачи, които да учат дружно с нашите най-хубави и най-ярки ".

Съединени американски щати се нуждаят от по-силни и оборудвани съдружници

Задължително шерване на тежестта: Тези партньорства ще бъдат ефикасни при посрещане на провокациите, сложени от Китай и Русия, единствено в случай че съдружниците интензивно способстват за военното въздържане и военните качества, добави Еспър.

" За да се преодолеят все по-сложните закани през 21 век и да се защитят нашите общи полезности, не може да има свободни ездачи в нашата обща сигурност ". Той означи при осъществяване на обещанието да похарчат най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за защита и да усилят общите разноски за защита със 130 милиарда $ от 2016 година насам.

Разширяване на задачата от 2% оттатък НАТО: Еспър разяснява, че сходни задължения на членовете на НАТО би трябвало да се разгръщат върху всички американски съдружници. " Очакваме всички съдружници да влагат повече в защита, минимум 2% от Брутният вътрешен продукт, " сподели той.

" Очакваме те да бъдат подготвени и способни да се разпрострат, когато се появят проблеми. И ние чакаме те да застанат един до друг със Съединени американски щати в битката с Китай и съветската експанзия. "

Коронавирус единствено усили потребността от шерване на тежестта: Еспър добави, че пандемията с COVID-19 е наложила съществени финансови разноски за стопанските системи по света, " заканите за нас през днешния ден не са намалели, а са се задълбочили, до момента в който страните се обръщат във вътрешността с цел да се възстановят, нашите съперници се стремят да се възползват от световната рецесия. "

Той още веднъж удостовери, че Съединените щати чакат от своите съдружници да " застанат един до друг със Съединени американски щати в битката с Китай и съветската експанзия ".

Осигуряване на достъп до запаси: Съединените щати също могат да създадат повече, с цел да подсигуряват, че съдружниците им разполагат с подобаващото съоръжение за въздържане на Русия и Китай, добави Еспър.

Новата стратегия за рационализация на защитата на Министерството на защитата, изясни той, ще се опита да форсира процесите на експорт на въоръжение, които " постоянно са прекомерно мудни, непрозрачни и комплицирани ", като в същото време се конкурира с " Китай и Русия, чиито държавни промишлености могат да реализират бърз боен експорт по способи, по които ние не можем - и в никакъв случай не бихме желали, в доста случаи. "

Това от своя страна може да попречи на напъните на Съединени американски щати за създаване на връзки за сигурност със страни, в чиито мрежи за сигурност са проникнали китайско и съветско съоръжение.

Фокус върху главните цели: Еспър изясни, че Пентагонът ще се концентрира върху четири основни области за промяна на износа: условие за " опция за ранен експорт за сериозни оръжейни системи " ; основаване на " гъвкава рамка за освобождение на технологиите " ; приоритизиране на " страни или качества или и двете за хващане или опазване на основни пазари " ; и възстановяване на " предсказуемостта на интернационалното търсене за информиране на комерсиалните вложения и увеличение на индустриалния потенциал ".

Пентагонът ще пусне и нова алтернатива " за продажби на задгранични военни ", което ще " наблюдава най-важните случаи, с цел да се подсигурява, че нашите сътрудници получават оборудването и системите, от които се нуждаят, когато имат потребност от тях ".

Това ще разреши на чиновниците да " дават приоритет на случаите, които покачват леталността и тяхната оперативна съгласуемост със Съединените щати, дават опция за вътрешната индустриална база и да отхвърлят ​​производствата на Китай и Русия ".

Глобална мрежа: Еспер акцентира, че " конкуренцията на великите сили изисква от нас да се ангажираме с всяка страна по-стратегически, без значение от нейния размер ". В Европа това значи преосмисляне на позицията на американските сили, с цел да се възпре най-добре Русия.

Еспър означи, че неотдавнашните срещи в България, Румъния, Полша и Прибалтика могат да значат, че има " действителната опция за поддържане на 2-ри (2-ри полк, прочут също като 2-ри драгунски, е настоящ пехотен и кавалерийски полк на армията на Съединени американски щати в Европа, с гарнизон във Вилсек, Германия б.р.) ".

В Индо-тихоокенаския район Еспър означи, че той и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ще пътуват до Индия идната седмица за втори кръг от американско-индийски полемики " 2+2 ", с цел да засилят съдействието си, до момента в който той стана първият министър на защитата на Съединени американски щати в за съвещания.

Работейки както с огромни, по този начин и с дребни страни, Еспър съобщи, че " дружно ще продължим да възпираме спора, да резервираме мира и да пазиме свободния и отворен ред, който ни е служил толкоз добре и ще продължи за още доста генерации напред. "
 Нито една страна не е прекомерно дребна или прекомерно надалеч от Вашингтон
Нито една страна не е прекомерно дребна или прекомерно надалеч от Вашингтон

И никой американски министър на защитата в никакъв случай не е посещавал дребния тихоокеански архипелаг Палау, досега
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР