Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от

Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от ...

Пентагонът търси решения на 5G кризата в лицето на Ericsson и Nokia.


Докато САЩ полагат всички усилия, за да се отделят от китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies, Пентагонът полага основите за ползването на технологии от конкурентите му Nokia и Ericsson във връзка с 5G плановете на страната. Това коментира представител на Пентагона пред Ройтерс днес.

"Не съм сигурен дали ще имаме общо решение за САЩ“, коментира Елън Лорд от Министерството на отбраната. „Говорим с Ericsson, говорим малко и с Nokia”.

Същевременно САЩ се подготвя за разработката на собствена технология, която да поддържа 5G комуникацията, твърди Лорд.Още по тематаA1 Group избра Nokia за 5G мрежата си

Съединените щати лобират Европа да обърне гръб на Huawei, като твърдят, че оборудването на компанията може да бъде използвано от китайското правителство за шпионаж. Но се очаква Европейската комисия да игнорира призивите на САЩ за блокиране на Huawei Technologies.

Huawei категорично отрича всички тези обвинения. По-рано този месец тя дори заведе дело срещу правителството на САЩ по този въпрос.

Според Лорд междувременно военните дискусии за бъдещето на 5G мрежите протичат добре. „Има голям диалог за това какъв е пътят напред“ според Лорд.

 

Източник: investor.bg