Докато САЩ и Русия организират среща Байдън-ПутинРусия е разположила над

...
Докато САЩ и Русия организират среща Байдън-ПутинРусия е разположила над
Коментари Харесай

Украйна строи две бази в Черно и Азовско море

Докато Съединени американски щати и Русия провеждат среща Байдън-Путин
Русия е разположила над 94 000 свои бойци покрай украинските граници

Съоръженията са част от контракт с Англия

Украйна стартира построяването на две военни бази в Азовско и Черно море, заяви министърът на защитата на страната Алексей Резников пред украинския парламент (Върховна Рада) в петък, съобщи Ройтерс.

Украинският министър на защитата уточни, че Киев упорства за построяването на военноморските бази като част от съглашение за защита с Англия. Едната база ще бъде ситуирана в Очаков, на запад от анексирания от Русия полуостров Крим през 2014 година, а другата в Бердянск, на изток от Крим.

“Сред целите са ракетната стратегия и развиването на флота”, сподели Резников пред украинския парламент. “Преминаваме към практическия стадий на създаване на две военни бази - в Бердянск и Очаков - и други контракти в границите на споразуменията с Обединеното кралство”.

Съобщението идва на фона на възходящото напрежение сред Украйна и Русия, като и двете страни означиха опцията разногласието да ескалира в нов въоръжен спор, разясняват наблюдаващи.

Русия е локализирала над 94 000 свои бойци покрай границите на Украйна и може да се готви за огромна военна атака в края на януари, уточни още Резников пред Народното събрание, базирайки се на отчети на разузнаването. Той означи, че Украйна няма да направи нищо, с цел да предизвика обстановката, само че е подготвена да отвърне, в случай че Русия стартира офанзива.

Същевременно представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков разгласи, че Кремъл и Вашингтон работят интензивно за организирането на видео-конферентен диалог сред президентът на Русия и този на Съединени американски щати, Джо Байдън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР