Докато САЩ е държавата, в която живеят най-много супербогаташи в

...
Докато САЩ е държавата, в която живеят най-много супербогаташи в
Коментари Харесай

Двете неочаквани държави, в които са се родили най-много милионери за последното десетилетие

Докато Съединени американски щати е страната, в която живеят най-вече супербогаташи в света, то Азия наваксва бързо в това отношение. И по този начин за последното десетилетие шест от топ 10 на страните с най-бързо забогатяващо население са точно от този континент.

Китай продължава да усилва броя на заможното си население, като там живее близо 10% от популацията с над 5 милиона $ в сметката си, само че други две азиатски страни са безспорни водачи по растеж на хората с чисто благосъстояние над тази сума за последното десетилетие.

В Бангладеш и Виетнам хората в тази категория са се нараснали със надлежно 14,3% и 13,9% за интервала сред 2010 и 2019 година, сочи настоящото изследване на Wealth X - A Decade of Wealth. Едва след тях идва Китай с 13,5% нарастване на броя на хората с чисто благосъстояние над 5 милиона $. В топ 10 по този индикатор влизат още надлежно Кения, Филипините, Тайланд, Нова Зеландия, Съединени американски щати, Пакистан и Ирландия, демонстрират данните.

" Виетнам и Бангладеш оглавяват класацията със постоянен стопански напредък за двете страни, подсилен от огромния брой на младото население и възходящата работна мощ, както и задълбочаващата се интеграция на районните вериги за доставки ", показват от Wealth X. Експертите допълват, че забележителното нарастване в процентно изражение при тях идва и от това, че те потеглят от релативно ниска база с много дребен дял на богатото население обратно през 2010 година.

Що се отнася до обособени градове, Ню Йорк е мястото, където има максимален растеж на хората с над 5 милиона $ . За последното десетилетие те са се нараснали до над 120 600 души. Иначе казано заможното население на американския мегаполис през днешния ден е с над 40 000 души повече от това във втория град в класацията - Токио. На трето място след него е Хонконг, следван от Лос Анджелис, Лондон, Париж и Чикаго.

" През последното десетилетие станахме очевидци на бърза агресия на благосъстоянието и на богатото население в международен мащаб с нарастване от повече от 50% спрямо 2010 година. Това идва дружно със съществуващата възходяща наклонност, съгласно която сред 2005 и 2019 година броят на милионерите в света (тези с чисто благосъстояние над 1 милион долара) се е удвоил до 25 милиона души ", се споделя в отчета.

Въпреки че броят на милиардерите е съвсем неосезаем на фона на цялото възрастно население на Земята, то те ръководят близо една трета от международното благосъстояние. Така към 2019 година те имат активи за над 104 трилиона $ при такива за 50 трилиона $ към 2005 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР