Докато съм вицепремиер и министър на икономиката няма да допусна

...
Докато съм вицепремиер и министър на икономиката няма да допусна
Коментари Харесай

Стефан Янев предложил разполагане на натовски войски у нас - БСП блокирали

Докато съм вицепремиер и министър на стопанската система няма да позволи експорт на българско оръжие за Украйна. Това съобщи изрично вицепремиерът Корнелия Нинова пред БТВ след държавното съвещание, на което е гласувана оставката на военния министър Стефан Янев. Не стана ясно обаче точка по какъв начин са дали своят вот министрите на Българска социалистическа партия за оставката му.

Нинова разкри, че преди две седмици точно Стефан Янев е внесъл докладна за разполагането на спомагателни сили от НАТО в България. " Аз и министрите от Българска социалистическа партия блокирахме нейното приемане ", уточни Корнелия Нинова. Решенията обаче се взимат с болшинство.

Българското държавно управление не е взимало решение за доставяне на Украйна с оръжие. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова акцентира, че Народното събрание е приел само филантропична помощ за страната.

Дори и държавното управление да одобри да поддържа Украйна с оръжия, то аз като стопански министър няма да подпиша разрешението за експорт, заплаши Корнелия Нинова.

Тя напомни, че твърдо ще се бори против налагането на нови наказания против Русия, защото те ще ударят мощно само стопанската система на страната. Корнелия Нинова приказва за отказаните полети и съветски туристи, което ще се отрази на туризма.

Според Нинова и Българска социалистическа партия въведените в предишното наказания, които целят ограничение на икономическата и финансовата мощ на Руската федерация, не доведоха до упования резултат. Втората причина е предвид на това, че наказания и контрасанкции биха се отразили отрицателно на българския народен интерес, българската стопанска система и българските жители ", добави Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР