Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой

...
Докато съм министър на отбраната, няма да позволя на никой
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма да позволя на никой да вдигне ръка срещу български войник

Докато съм министър на защитата, няма да разреша на никой да вдигне ръка против български боец. Да биеш служител на реда, да биеш боец, значи да нападаш институциите в тази страна. Това сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка нападението над офицер в село Войводино.

Междувременно от Комисията за отбрана от дискриминация оповестиха, че е получена тъжба против Каракачанов поради негово изявление, че "циганите са станали извънредно нагли ".

"25 години нито един вицепремиер, нито един силов министър не си е разрешавал да споделя такива неща, по тази причина сме на този хал ", сподели в отговор водачът на Вътрешна македонска революционна организация пред NOVA телевизия.

Каракачанов бе безапелационен, че няма да си мълчи поради правозащитници, които ще го обвинят в дискриминация.

По отношение на обстановката във Войводино вицепремиерът означи, че в тази ситуация са взети всички ограничения: "Отидох там, събрах Кризисен щаб, набелязаха се нужните ограничения. Още по обяд пристигна пожарната, пристигна енергото и се откри, че всичките постройки са противозаконни, а 15 са безусловно рискови за живеене ".

Трябва да има ясна държавна политика във връзка с интеграцията на ромския етнос, уточни вицепремиерът и заяви, че доникъде на февруари ще предложи план за стратегия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР