Докато съдът претегля няма ли такава държава и има ли

...
Докато съдът претегля няма ли такава държава и има ли
Коментари Харесай

Лотария България - докато те забележат!

Докато съдът претегля няма ли такава страна и има ли подобен народ, а водата свършва, феновете на талончета ще изгорят и с лотарията. И все от управническа грижовност за публичния интерес.

След като информацията за фрапиращите разлики в изчисляването на лицензионните такси за държавната и частните
хазартни оператори бе побутнато ловко в медиите, властта си направи пас и в продължение на месеци нещата продължиха да си вървят постарому. А още тогава Васил Божков би трябвало да е бил наясно, че се канят да го сготвят. Както Цветан Василев е можел да чака същото надалеч преди удара против КТБ. В тези работи случайности няма. Просто в този момент пристигна момента за следващото представление, в което истината се дави в море от неограничен цинизъм.

Управляващите, в чиито три следващи мандата страната е изгърмяла със стотици милиони, не търсят виновността в себе си и в назначените от тях калинки, само че внасят един през различен промени в Закона за
хазарта. Финансовият министър Горанов даже внесе нов проектозакон за Национална организация по хазарта в последния миг.

Но да се върнем към въпросите! Без отговор е към момента този за какво и кой разреши таксата да бъде считана и по този начин, и другояче. И за какво калинките (накацали от отрасловата комисия до последния надзорен орган), са тълкували и ползвали закона съгласно зависи. Той, финансовият министър Владислав Горанов се мръщи в този момент на обстановката, само че доскоро се усмихваше.

От опозицията в лицето на Българска социалистическа партия пък не чакайте да влезе в "сблъсъка сред
хазартни босове ". Като слуша човек достоверната левица какъв брой е равноотдалечена от тях, ще рече, че даже не ги познава. Виж, отзивите откъм достоверната десница са по-смислени, тъй като споделят същото, само че най-малко не се вършат на луди. Остава да изчакаме реакцията на почитателите на "Левски " - които не наподобява евентуално да намерят общ език с протестиращите перничани на жълтите павета.

Междувременно си коства да бъде прочетено казаното от Васил Божков, тъй като другите са заети главно да шикалкавят. Така става ясни няколко неща. На първо място, че предприемачът е подготвен да заплати нещо, само че не и стотиците милиони, които няма да постъпят в никакъв случай в държавния бюджет. При този закон всичко е пито - платено, а сляп карти не играе. На второ място, Валери Симеонов стои единствено официално зад офанзивата, зад него е министър председателят Бойко Борисов, които не си подвига телефона, а зад него са тези които могат да наредят офанзива против Божков. У нас и в чужбина. Очевидно времето на Божков е отминало. Както е споделил народа "изпя си песента ". Има нова играчи с нови мераци.

На въпроса може ли в България да се прави бизнес без политическа защита, Васил Божков дава отговор: "Случва се до момента в който те виждат ". Но тъй като няма по какъв начин таман той да е останал неосезаем, точният израз е: "докато те набележат ". И различен бизнес опитвали да му вземат, само че в този момент тръгнали към този момент "малко безпардонно ". А политиците постоянно пречели на бизнеса, оцеляването било макар тях, което не е неистина.

Ако ви се коства цинично, не бързайте. Тя, страната не подкрепя огромния бизнес, а просто го дава назаем против съответната рента. И постоянно може да си го вземе със съответната доза безсрамен популизъм, в който място за отговорност няма. Колкото до оздравителния резултат върху финансите на търкащите талончета, чудесата са единствено в рекламите. Парите за лотарийни очаквания нито ще бъдат дадени за по-добра храна, нито за основаване и развъждане на деца, нито ще бъдат вложени в нещо свястно. А разликата сред частната
лотария и държавното е главно в имената на хазартните босове.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР