Докато руските войски напускат в паническо бягство позициите си в

...
Докато руските войски напускат в паническо бягство позициите си в
Коментари Харесай

Медведев плаши Украйна с искане за пълна капитулация

Докато съветските войски напущат в паническо бягство позициите си в Харковска област, някогашният съветски президент Дмитрий Медведев реши да заплаши Киев с цялостен погром.

Медведев, който в този момент е зам.-председател на Съвета за сигурност, написа в канала си в Телеграм, че сегашната преговорна позиция на Руската федерация по отношение на Украйна била единствено " детска разгрявка " с съпоставяне с идни претенции за цялостна капитулация, съобщи ТАСС.

Репликата му беше във връзка отхвърли на украинския президент Володимир Зеленски да договаря при поставяните от Русия ултиматуми. Те станаха причина договарянията почнали при започване на войната да бъдат прекъснати.

Днес Украйна отхвърля, в това число и под дискретен натиск на западните си сътрудници, да седне на масата на преговорите, преди да е принудила Русия да се изтегли от всички окупирани от нея украински територии от началото на 2014 година Те включват Крим и Донбас.

В изявление на 10 септември 2022 година украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че опцията за договаряния, в случай че Русия се изтегли до позициите си от началото на нашествието на 24 февруари 2022 година, към този момент не съществува.

" Днешните " ултиматуми " са детска разгрявка пред настояванията на бъдещето ", написа Медведев, представен от ТАСС. " И той (Зеленски - б.р.) ги знае: тотална капитулация на киевския режим според условията на Русия ".

В по-ранно изявление за Си Ен Ен Зеленски сподели, че в настоящия миг не е подготвен на договаряния с Москва.

" Това е мой принцип - не приказвам с тези, които слагат ултиматуми ".

През изтеклата седмица украинските войски разгромиха и обърнаха в бягство съветската формация в североизточната Харковска област, освобождавайки 3 000 кв. километра украинска територия от нашествениците.

Според военните наблюдаващи по този метод украинските въоръжени сили са създали поврат във войната, осуетявайки съветските проекти за завладяване с нахлуване от север на целия Донбас, т.е. на източните Донецка и Луганска област.

Контранастъплението на украинските войски продължава и през днешния ден, като командването им заяви, че за изтеклите 24 часа те са освободили още 20 селища в Харковска област.

Украйна би трябвало да отбрани от съветски контраатаки голямата територия, която е отвоювала през последните дни,  декларира Резников в оповестено през днешния ден изявление за английския в. " Файненшъл таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му контранастъплението на Киев е минало " по-добре от предстоящото ".

" В резултат на контранастъплението се освобождава територия и по-късно би трябвало да я контролирате и да сте подготвени да я защитавате ", споделя Резников.

Украинският блицкриг, наименуван от Резников " снежна топка, търкаляща се надолу по ската ", е най-голямото проваляне на Русия от момента на пълномащабното й навлизане в Украйна на 24 февруари, отбелязва " Файненшъл таймс ".

По думите на Резников украинските войски са изтощени след шестдневното си нахлуване, само че духът е висок.

" Това е знак, че Русия може да бъде победена ", прибавя той.

Руски подкрепления може да стартират контраофанзива по линията за доставяне на украинската войска, предизвестява министърът. Освен това, в случай че украинските войски напреднат прекомерно доста, те може да бъдат обкръжени от съветски сили, показва той пред вестника.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР