Докато Рим работи по въвеждането на по-строги мерки за спиране

...
Докато Рим работи по въвеждането на по-строги мерки за спиране
Коментари Харесай

Рим критикува Берлин на тема миграционна политика

Докато Рим работи по въвеждането на по-строги ограничения за прекъсване на потока от идващи мигранти, министърът на защитата Гуидо Кросето съобщи, че немският проект за финансиране на неправителствени организации, които оказват помощ на мигрантите в Средиземно море, съставлява проблем за Италия, заяви „ TVP World ”.


Говорител на немското външно министерство разгласи, че Берлин вкарва в деяние парламентарна стратегия за финансова поддръжка както за начинания на сушата, по този начин и за гражданско морско избавяне, в отговор на изказвания в италианските медии.

" Получихме няколко заявки за финансиране. Разглеждането им към този момент е завършило в два случая ", съобщи представителят, като посочи, че финансирането възлиза на сред 400 000 и 800 000 евро за всеки план.

Кросето съобщи пред вестник " Ла Стампа ", че Рим възприема дейностите на Германия като " доста съществени ", само че добави, че страната му е отдадена на битката с трафикантите на хора, които съгласно него би трябвало да бъдат третирани като " интернационалните нарушители ".

" Берлин се преструва, че не осъзнава, че по този метод предизвиква компликации на една страна, която на доктрина би трябвало да бъде другар ", сподели италианският боен министър, който е и почитан член на партията " Италиански братя " на министър-председателя Джорджа Мелони.

Външното министерство на Германия съобщи, че спасяването на човешки живот в морето е " юридически, филантропичен и честен дълг "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР