Докато репортерът Владислава Тричкова коментираше откритото второ огнище на чума

...
Докато репортерът Владислава Тричкова коментираше откритото второ огнище на чума
Коментари Харесай

Паника: Виктор Николаев се уплаши от хора с телефони, които издебнаха в гръб репортерката Тричкова, заподозря конспирация

Докато репортерът Владислава Тричкова разясняваше откритото второ огнище на чума в Болярово със животновъдите Ана и Тошко, няколко млади мъже и дами, множеството с качулки, започнаха да снимат с телефони в тил Тричкова.

Гледката стресна Виктор Николаев и той попита от студиото: „ Кои са тези хора? Защо снимат екипа ни? Кой им го разреши?”

" Не разбирам кои са. Какви са? От къде са? Къде живеят? Къде работят? Как се появяват? Странно наподобяват. Това не е нормална панорама. Напомня на други политически прояви, които са проведени по различен метод в София ", сподели още той.

Владислава Тричкова се обърна и попита хората пред нея кои са и за какво я снимат. „ Много си красива, затова”, пошегува се един от младежите.



После със сериозен звук посочи: „ Ние не сме протестиращи, а жители, които показват свободно своята позиция по случая.”

" Областният шеф знае ли, дали тези хора са локални, или са пратени с някаква организация? Има ли ограничения за сигурност. някой ще напръска ли на излизане от Болярово ", попита още Николаев.



„ Сигурно няма да разгадаем да бъдат взети втори проби от животните, тъй като още не ми е показан документ с марката на животното, което е с позитивна проба. Искам този документ да ми се показа, да вляза в стадото и да открия това животно, тъй като съм сигурна, че то е живо и крепко, защото досега нямам никакви признаци на заболяването”, съобщи за „ Здравей, България” Ана, притежатели на една от фермите, чиито животни са инфектирани с чума. В стопанството на Ана и Тошко в село Болярово има 200 овце.
„ Аз бях и към момента съм една от протестиращите животновъди. Имам чувството, че съм нарочена. Не съм съгласна да се избиват здрави животни”, безапелационна е Ана.
А в региона ограниченията за сигурност са засилени. Колите всекидневно биват спирани за инспекции от Полицията и Жандармерията. Извършват се и дезинфекции.
„ Засилени са ограниченията за сигурност по отношение на напредването на животни и хора по пътищата в региона, където са регистрирани случаите на чума по животните ", разяснява регионалният шеф на Ямбол Димитър Иванов.
„ Ние останахме шокирани след извършения митинг и решенията, които бяха взети в Министерския съвет”, разяснява Мария Степанчева от Асоциацията на българските биволовъди и член на Националния съвещателен съвет по отглеждане на животни към Министерството на земеделието. Изказването й беше във връзка четирите оставки, които министър председателят Бойко Борисов разпореди в сряда – зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, на шефа на дирекция „ Животновъдство “ Златка Възелова, на шеф на дирекция „ Директни заплащания и идентификация на земеделските имоти “ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР