Докато ракът на панкреаса засяга все повече хора, а заради

...
Докато ракът на панкреаса засяга все повече хора, а заради
Коментари Харесай

Селфита ще могат да диагностицират рак на панкреаса

Докато ракът на панкреаса визира от ден на ден хора, а поради късното диагностициране убива хиляди, учени измислиха по какъв начин модерните селфита да послужат и при евентуален здравословен проблем.
Новото софтуерно откритие е приложението " BiliScreen ", създадено от откриватели във Вашингтонския университет в Съединени американски щати, което употребява камера за смарт телефони, логаритми за компютърно виждане и принадлежности за машинно образование за откриването на нараснали равнища на билирубин в човешкото око.
Революцията в това направление са фотосите, които подсказват съществуването на първите признаци на подлата болест. Тъй като злокачествените формирания на панкреаса постоянно са съпроводени от жълтеница, експертите се надяват за диагнозата да подсказва жълтеникъв нюанс по кожата и очите на потребителите.
Според откривателите, щом пожълтяването е породено от нараснали равнища на химичното съединяване билирубин, то може да бъде употребено като биологичен маркер за откриването на някои нетипични характерности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР