Докато проблемите с циганската общност се замитат под килима, ще

...
Докато проблемите с циганската общност се замитат под килима, ще
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Докато проблемите с циганската общност се замитат под килима, ще има напрежение

Докато проблемите с циганската общественост се замитат под килима, ще продължи да се поражда напрежение като това в Габрово. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов. 

По думите му към този миг концепцията за интеграция на ромите е изцяло провалена. Това, което би трябвало да се означи е, че казусът е с огромна отминалост, сподели още той и напомни, че първият сходен случай е този с клана Зрънкови във Видин през 2002 година и оттогава сходни проблеми пораждат от време на време в разнообразни обитаеми места. 

„ Прави усещане, че не се взимат никакви ограничения. Обикновено се приказва 2-3 дни и по-късно прекосяваме към идващия скандал, като проблемите с етническото напрежение остават на назад във времето. В същото време многочислени организации получават какви ли не пари за ромско включване, за интеграция на ромите и никой не следи по какъв начин са изразходвани тези пари и за какво даже и стотинка от тях не стига до циганското население в България “, аргументира се той. 

Емануил Йорданов добави, че не вижда по какъв начин може да се случи нещо с интеграцията на ромите, тъй като ръководещите не вземат отношение по тематиката. Относно Габрово, някогашният вътрешен министър изясни, че до момента не е чувал там да е имало сходни проблеми и внезапно се получава такава реакция. 

Тя е разследване на струпване на проблеми и внушения в обществото, тъй като има хора в страната, които нямат никакви отговорности, а се употребяват с привилегии, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР