Докато премиерът Бойко Борисов ще срещне американския президент Доналд Тръмп

...
Докато премиерът Бойко Борисов ще срещне американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Борисов отива при Тръмп, Радев - при Путин

Докато министър председателят Бойко Борисов ще срещне американския президент Доналд Тръмп на юбилейната 50-а Годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос, президентът Румен Радев най-вероятно ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин. Двамата са измежду 40-те държавни глави, които от 21 януари 2020 (вторник) са в Йерусалим за отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

Двамата първи мъже на България отпътуват едновременно и ще отсъстват до четвъртък.

В Давос Борисов първо ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “, по-късно ще се включи в неофициалната среща на международните стопански водачи на тематика „ Доминираща Европа “.

Радев ще има среща с сътрудника си Реувен Ривлин, хазаин на възпоминателното събитие. Държавният глава ще беседва в Кнесета и с ръководителя Юли-Йоел Еделщайн.

Двата юбилея на една и съща дава " разделиха " международните водачи. Тръмп отива в Давос, вицето му Майк Пенс - в Йерусалим. Канцлерът Ангела Меркел е на бизнесфорума, а немският президент Франк-Валтер Щайнмайер е в Израел. Там се чакат още Макрон и британският престолонаследник принц Чарлз.

Борис Джонсън обаче няма да отиде в Давос, тъй като съобщи, че няма да харчи пари за сходни разточителства. Владимир Путин ще е специфичният посетител на Ривлин, а огромното незнайно остава дали на срещата в Давос съветската страна ще бъде показана както нормално от бизнеса и банкерите, които не са с черни печати за Европа, или от новия министър председател Михаил Мишустин. Той който е чужд за света, само че е един от дребното руснаци, които вземат участие в партньорски финансови служби и следствие на пари в офшорни зони.    
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР