Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем

...
Докато позволяваме на несправедливостта да царува, не можем да бъдем
Коментари Харесай

Президентът в Пловдив: Новото Съединение минава през разделение с беззаконието, арогантността, нихилизма

Докато разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си на церемонията в Пловдив по случай отбелязването на 134 години от Съединението на България. Честването завърши с тържествена заря инспекция и събра стотици хора на пл. " Съединение " в града, които уважиха паметта на героите, осъществили обединяването на Княжество България и Източна Румелия през 1885 година.

" Все повече се приканва за ново Съединение, само че се пропуща, че то минава през разделяне - епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира придвижването на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизма ", съобщи президентът в изявлението си. Румен Радев  прикани да помним, че " най-страшна е присъдата на идващите генерации ", а " ориста на нацията се кове тук и в този момент ". По думите на президента, дълг на българите е дружно да съградим заслужен и обективен живот в свободна, демократична и просперираща страна. " Днес идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество ", съобщи Румен Радев и акцентира, че от дълго време не знаем какъв е идеалът на нацията ни, а съединението остава повече на думи. " Търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме своя дълг към сегашното и бъдещето ", означи президентът 

В словото си Румен Радев съобщи, че през 1885 година българите са показали зрялост, национална отговорност, равноправност и са посочили, че няма да чакат Великите сили да вземат решение ориста им. " Българите направиха самоуверен исторически „ скок “ и отхвърлиха несправедливостта,  раздрала снагата на Родината им ", уточни Румен Радев и акцентира, че с идела за сплотена, обединена и самостоятелна България са живели предците ни от Княжество България и Източна Румелия без оглед на религия и етнос, пол и възраст, поминък и политически пристрастия. " В оня момент политиците ни съумяха да бъдат на висотата на народа и неговите въжделения ", уточни президентът.

На площад " Съединение " президентът и висш главнокомандващ одобри строя на представителните подразделения на 68-а бригада " Специални сили ". Сред формалните посетители на тържествената стратегия бяха представители на изпълнителната, законодателната и локалната власт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР