Докато повечето страни в Европа повсеместно отменят противоепидемичните мерки, властите

...
Докато повечето страни в Европа повсеместно отменят противоепидемичните мерки, властите
Коментари Харесай

Китай изпраща военни в Шанхай в опит да ограничи нова covid-вълна

Докато множеството страни в Европа навсякъде анулират противоепидемичните ограничения, управляващите в Китай командироваха повече от 10 хиляди здравни служащи, в това число и 2000 военни, от  цялата страна в Шанхай в опит да лимитират ново бурно разпространяване на ковид в най-големия град в страната като част от националната тактика за постигане до 0 случаи на болестта, оповестява Associated Press.

Провежда се всеобщо тестване на 25-милионното население на града. Голяма част от източен Шанхай, където карантината трябваше да завърши предишния петък, остана в локдаун дружно със западната част на града.

Въпреки че бе разрешено на доста заводи и финансови компании да продължат да работят, при изискване, че изолират чиновниците си, нарастват опасенията от евентуални стопански последствия при продължен локдаун във финансовата столица на Китай. Градът е главен икономически център и основно пристанище на страната, както и едно от най-големите в света.

Високозаразният вариант Омикрон BA.2 тества способността на Китай да поддържа своята политика за 0 случаи на коронавирус 19, която има за цел да ограничи разпространяването на болестта, като изолира всички, дали позитивен тест, без значение от това дали имат признаци или не.

Днес Китай заяви за повече от 13 хиляди нови случаи на инфектирани с ковид за последните 24 часа, като 12 хиляди от тях са безсимптомни. Около 9 хиляди от случаите са регистрирани в Шанхай, а другото огромно огнище на болестта е в североизточната провинция Джилин, където новите случаи доближиха 3 500.

Карантината в Шанхай провокира съществени проблеми – от дефицит на храна до липса на личен състав и съоръжение в небрежно издигнатите изолационни центрове. Част от хората с позитивни проби са си останали у дома за продължителни интервали от време поради дефицит на болнични кревати или проблеми с превоза, който да ги извози до специфичните изолационни центрове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР