Докато повечето парижани са си у дома, спазвайки мерките за

...
Докато повечето парижани са си у дома, спазвайки мерките за
Коментари Харесай

Сметосъбирачите поддържат Париж чист въпреки риска от коронавирусa

Докато множеството парижани са си вкъщи, спазвайки ограниченията за изолираност, които към този момент навлязоха в третата си седмица, Жефре Сербю и сътрудниците му от чистотата са на открито с камиона си, с цел да може френската столица да продължи да действа обикновено.

Макар че 30-годишният Сербю и екипът му са с маски и ръкавици, с цел да се защищават от вируса, те доста добре осъзнават рисковете - няколко техни сътрудници от депото за събиране на боклуци са посочили признаци.

" Но ето ни тук, би трябвало да работим. Ако не го вършим, (ще плъзне) болест, сподели Сербю през вчерашния ден преди зазоряване, работейки с камиона си в 17-и регион на Париж. Така че би трябвало да го вършим ", добави той.

Епидемията от ковид във Франция аргументи гибелта на над 2300 души и заразяването на общо над 37 хиляди души. Правителството вкара строги ограничавания за напредването, нареждайки всички работещи, чиято работа не е от значително значение, да си останат вкъщи.

Персоналът, обслужващ 130-те камиона за сметосъбиране в Париж, се счита за подобен от значително значение. Поради вируса те работят на понижен работен ден, и то по два-три дни седмично вместо естествените пет-шест. Раздадени са им средства за предотвратяване, а колите за сметосъбиране се дезинфекцират всекидневно съгласно кмета на Париж.

Марк Делсал, 54-годишен водач на камион за сметосъбиране, съобщи, че вирусът и рисковете от заразяване тежат на служащите, до момента в който вършат дневната си обиколка.

" Сега има малко по-малко смешки сред сътрудниците служащи, сподели той. Усеща се известно напрежение ", добави Делсал.

Но някои неща се компенсират. Понеже заведенията за хранене са затворени, а туристите ги няма, по тротоарите има доста по-малко боклуци за събиране.

Допреди карантината екипите по чистотата събирали по до 3 хиляди тона боклук на ден. Сега това количество е спаднало до 2100 тона, съобщи кметството.

И в случай че допреди епидемията множеството поданици съвсем или въобще не са обръщали внимание на сметосъбирачите, в този момент вирусът е предиздвикал парижани да засвидетелстват своята благодарност за работата им.

Работниците споделят, че намират бележки на контейнерите за боклук, на които написа " благодаря ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1337)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР