Докато повечето големи компании в Китай като Хюндай Моторс, BYD

...
Докато повечето големи компании в Китай като Хюндай Моторс, BYD
Коментари Харесай

Много малки и средни предприятия в Китай не могат да подновят работа заради недостиг на предпазни средства

Докато множеството огромни компании в Китай като „ Хюндай Моторс ", BYD и Vivo ще стартират работа по проект през днешния ден, редица дребни и междинни предприятия са изправени пред съществени компликации за възобновяване на индустриалния развой, заради неналичието на защитни средства – маски, дезинфектанти и термометри, за своите чиновници.

„ Не можем да стартираме работа в понеделник, защото не отговаряме на изискванията, които управляващите на индустриалния парк сложиха ", споделя Дуан Лиенмин, собственичка на фабрика за стъкло в Шънджън. За да стартира да работи още веднъж, предприятието ѝ би трябвало да обезпечи помещение за уединяване на възможни инфектирани, инфрачервени термометри, дезинфектанти и маски за всеки чиновник минимум за седем дни. Освен това, Дуан би трябвало да подпише документ, с който поема отговорност в случай че „ погрешно действие " на фабриката докара до случаи на заразяване, а действителното възобновяване на производството става след ревизия на място от здравните управляващи. Тези условия са били изпратени на Дуан в четвъртък и от този момент тя се пробва да закупи нужните материали, защото фабриката ѝ би трябвало да стартира работа на цялостни обороти, поради поръчки от чужбина, само че досега не съумява, защото търсенето е огромно, а предлагането – незадоволително.

Подобна е обстановката с доста други дребни и междинни предприятия.

Висш управител в компания за произвеждане на електронни елементи в град Дунгуан споделя, че хиляди дребни и междинни компании от бранша в Гуандун са отсрочили проектите си за отваряне в понеделник, някои от тях с още седмица.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР