Докато по-рано Роскосмос даваше подробен отчет за мисията Луна-25“, сега

...
Докато по-рано Роскосмос даваше подробен отчет за мисията Луна-25“, сега
Коментари Харесай

Руските медии започнаха да съобщават, че сондата Луна-25 най-вероятно се е разбила

Докато по-рано Роскосмос даваше обстоен доклад за задачата „ Луна-25 “, в този момент не оповестява нищо за положението на съветската лунна сонда.

Вчера Роскосмос заяви за особеност на борда на „ Луна-25 “ и от този момент няма никакви сведения за станцията. А през нощта се появи информация, че станцията се е разрушила на повърхността на Луната.

Както бе обявено в събота вечерта в канала на Telegram „ Затворен космос “, нощес Александър Иванов, първи заместител общоприет шеф на Роскосмос по развиването на орбиталните комплекси и авангардните планове, е пристигнал в НИП „ Лавочкин “, с цел да организира среща по отношение на обстановката с „ Луна-25 “. По това време не бе допустимо да се откри връзка с апарата, положението на станцията бе незнайно.

„ Ако са правилни известията, че апаратът е дал погрешен спирачен подтик, то сондата към този момент почива в Морето на спокойствието на повърхността на Луната. Така да се каже, прибързано е осъществено твърдо кацане “, оповестиха от „ Затворен космос “.

Представител на съветската галактическа промишленост разяснява обстановката по следния метод:

„ Спирачният подтик беше даден на станцията, с цел да се понижи леко периселията – лунният перигей, с цел да се приближи моментът на сполучливото кацане. Въпреки това задвижващата система подаде едн път и половина по-голям подтик, в сравнение с се предвиждаше. Ако казусът в действителност е подобен, станцията може да е навлязла в незатворена низходяща орбита… “.

Това значи, че станцията се е разрушила на Луната.

„ Все още не е ясно какво е предизвикало това, не наподобява да е имало неточност в изчисленията. Може би е имало проблем в информационната система или с ръководството. А човешкият фактор в никакъв случай не може да бъде изключен. Сега следва „ развръзката “ – добави представителят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР