Докато по-голямата част от Нидерландия се мъчи под карантина заради

...
Докато по-голямата част от Нидерландия се мъчи под карантина заради
Коментари Харесай

Нидерландия разреши продажбата на марихуана по време на карантината

Докато по-голямата част от Нидерландия се мъчи под карантина поради ковид, пушещите марихуана приветстваха новината, че кофишоповете, продаващи опиата, още веднъж работят, единствено че сега можеш да си купиш единствено за у дома.

Когато на 15 март нидерландското държавно управление наложи изключителни ограничения за ограничение на епидемията от COVID-19, беше подредено да затворят на всички места за продажба на хашиш и канабис, както и секс клубовете и сауните.

Сега обаче е разрешено лимитирано възобновяване на активността, с цел да бъдат избегнати наркосделките на черно и да се подсигуряват доставките на канабис за медицински потребности. Но защото събирането на повече хора е неразрешено, купувачите към този момент нямат право да остават в кофишоповете, с цел да пушат.

" Видяхме по какъв начин хората се втурнаха към кофишоповете, с цел да си купят марихуана ", сподели в изявление кметът на Неймеген Хуберт Брулс. " На идващия ден дружно с държавното управление взехме решение да позволим на хората да могат да купят най-малко някакво количество ", съобщи той.

Брулс сподели, че нидерландските управляващи желаят да избегнат възможна незаконна търговия.

" Въпросът е да изберем по-малкото зло. Можем да кажем: " Затворете кофишоповете ". Тогава обаче сигурно ще се върне незаконната търговия ", добави той.

В кофишопа " Джетсет " в град Неймеген, Източна Нидерландия, са взети защитни ограничения, с цел да не се позволява купувачи и продавачи да се заразяват взаимно.

Поставени са надписи: " Можем да откажем да позволяваме кихащи и кашлящи хора " и " На влизане наложително използвай дезинфектанта ".

" Има доста хора, които употребяват марихуаната за медицински потребности: като болкоуспокояващо, хора с множествена склероза, хора с химиотерапия, на които тя в действителност оказва помощ ", сподели Стан Есмейер, притежател на прилежащия на " Джетсет " кофишоп " Кронкел ".

" Това ти разрешава и малко да разпуснеш. Особено в тези времена е хубаво да имаш и моменти, в които да разпуснеш. Едни го вършат с пиво, други - с трева ", съобщи той.

В Нидерландия е позволена продажбата на дребни количества канабис, като задачата на тази политика е да ограничи рисковете за здравето и рисковете, свързани с престъпността. Равнищата на приложимост там са надалеч по-ниски от доста други страни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР