Докато по българското Черноморие дребни тарикати правят всичко възможно, за

...
Докато по българското Черноморие дребни тарикати правят всичко възможно, за
Коментари Харесай

В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе

Докато по българското Черноморие дребни тарикати вършат всичко допустимо, с цел да отхвърлен туристите, в прилежаща Гърция за поредна година оферират по-добри условия за туризъм. Не са изненадващи и километричните опашки на българо-гръцката граница.

В Аспровалта, където е всекидневно през юли да гъмжи от туристи, тази година се радват на всеки новопристигнал българин, румънец или македонец. Коронавирусната пандемия се отрази отрицателно на гръцкия туристически бранш. Голяма част от къщите за посетители отварят в този момент, а заведенията притеглят с доста промоции. На плажа също са подготвени на необикновени отстъпки. Само с цел да се задържи екскурзиантът тук, му оферират чадър, два шезлонга и кафе против 1,50 евро, съобщи Haskovo.live.

И все пак плажове са съвсем празни, а част от заведенията на брега не са отворили. Местните са уверени, че тазгодишният сезон е на загуба, само че най-малко се надяват да не е огромна. Разчитат доста на туристи през август. Аспровалта е желана от фамилии с дребни деца, тъй като е умерено място за отмора. Сега обаче спокойствието се споделя пустота. В селището с близо 1300 поданици няма хотели на брега. Има къщи за посетители и вили, които се освежават всяка година, с цел да притеглят почиващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР