Докато парламентът обсъждаше ратификацията на сделката със САЩ за изтребителите

...
Докато парламентът обсъждаше ратификацията на сделката със САЩ за изтребителите
Коментари Харесай

Бойко стана морски вълк


Докато Народното събрание обсъждаше ратификацията на договорката със Съединени американски щати за изтребителите F-16, министър председателят Бойко Борисов показва, че е съпричастен и с проблемите на военната флота.
Той се появи зрелищно на военното обучение "Бриз 2019 " в Черно море - стигна до фрегатата "Верни " в бързоходен моторен катер, а по-късно бе качен на борда със специфичен кран.
Морското премеждие на Борисов бе в детайли документирано в профила му във Facebook, където бяха качени доста фотоси и видео клипове.
На един от фрагментите остава усещането, че Борисов самичък ръководи катера и помахва повърхностно, което връща спомените от предизборните му обиколки с караната от него джипка.
"Добре е, че стопанската система тегли напред, има доходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за приходи, за съвременна техника ", разяснява Борисов, до момента в който се носеше по вълните на Черно море.
В националното военноморско обучение "Бриз 2019 “ вземат участие 11 страни с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи.
Премиерът изрази вяра в идващите три - четири месеца да завършат поръчките за корабите, само че посочи, че и за поддръжката им трябват много пари.
"5 милиарда им трябват на Военноморските сили, с цел да са удовлетворени. Много години са изгубени и не е правено нищо...Ще купим и кораби, няма къде да отидем ", сподели той.
Проектът за два нови патрулни кораби ще коства към 1 милиарда лв.. МО към този момент получи предложения от три компании и би трябвало да ги е оценило, само че няма обществена информация. /mediapool.bg



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР