Докато Парламентът на Франция е зает да обсъжда нов законопроект

...
Докато Парламентът на Франция е зает да обсъжда нов законопроект
Коментари Харесай

Френски депутати се оплакаха от заплахи за обезглавяване заради нов законопроект за ваксинационните сертификати

Докато Парламентът на Франция е ангажиран да разисква нов законопроект за преобразуването на здравния пропуск във имунизационен документ, над 10 депутати от болшинството се оплакаха от заплашване, разнообразни закани и опити за набези през последните дни, заяви AFP.

През последните седмици заканите против депутати от партията на президента Еманюел Макрон „ Република, напред! “ са включвали подпалени гаражи и коли, заплашителни известия и даже такива с обещания за обезглавяване. Според Le Monde в основата на тези тревожни произшествия е обсъжданият от депутатите законопроект за превръщането на здравния пропуск във имунизационен и като цяло здравната политика на държавното управление, която слага депутатското болшинство " на прицела на публичното неодобрение ".
Откриха нов вид на ковид във Франция
Нов вид на ковид е открит в Южна Франция. Това заяви електронната версия на австрийския вестник Heute. Изданието отбелязва...
Прочети повече
По тази причина на съвещанието на Народното събрание в понеделник, 3 януари, министърът на опазването на здравето Оливие Веран се появи, с цел да отбрани законопроекта и да разгласи своята „ непоколебима поддръжка за националните избраници “.

Дамиен Абад, ръководителят на групата на републиканците (LR), също осъди на конференция " заканите към депутати " и подсети, че те са свободни да гласоподават както преценяват.

Едно от нападенията бе против депутата от болшинството Паскал Боа, чийто персонален гараж бе опожарен на 29 декември, а на фасадата на дома му бяха изписани враждебни надписи, свързани с имунизационните документи. Същевременно депутатката Агнес Фирмин Льо Бодо се оплака от опасност за обезглавяване, изпратена в имейл. Тя показа част от нея в Туитър, само че разгласи, че „ никакви закани не могат да й диктуват по какъв начин да гласоподава “.

Част от другите депутати, оплакали се от закани, са Бертран Сор (получил закани във Facebook), Еруан Баланан (смъртни закани по имейл, изпратени от хора, определили се като съперници на коронавирус ваксините), Наима Мучу (получила известие, че " ще получи патроните, които заслужава " ).

Aucune menace ne dictera ma façon de voter. Il ne faut rien laisser passer, ne pas s’habituer. Face à cette montée de violence envers les élus, il est urgent que la classe politique dans son ensemble agisse. C’est bien notre démocratie qui est en danger ⚠️. pic.twitter.com/mudRybuEwE
— Agnes Firmin Le Bodo (@agnesfirmin) January 2, 2022 Маските стават наложителни за децата във Франция
Затягат ограниченията в редица страни. Носенето на маски във Франция ще стане наложително на публични места за всички, в това число за деца...
Прочети повече

‼️‼️‼️ Nous sommes de nombreux élus à recevoir menaces de mort et intimidations pour tenter d’influencer nos votes.

Ne cédons rien à ceux qui voudraient que la violence prenne le pas sur la discussion dans le débat public.

C’est la démocratie qui se joue. pic.twitter.com/MLbwsDK4vJ
— Naïma Moutchou (@NaimaMoutchou) January 2, 2022

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР